Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Maraton w Wieleniu - Michałki 2009 zaliczony. Był to mój pierwszy maraton i jestem bardzo zadowolony, mimo że ciężko mi ustać na nogach :thumbsup: Jechałem dystans mega (57km) i zajęło mi to 2:48:41, avg troszkę powyżej 20km/h. Kompletnie nie wiedziałem jak rozłożyć siły na tak długim dystansie w terenie i po ponad 30km było momentami koszmarnie ciężko. Zadowolony jestem za to ze swojej techniki. Na płaskim z braku sił inni mnie wyprzedzali, a na trudniejszych odcinkach (piach, korzenie, zakręty) ja wyprzedzałem ich. Sprzęt sprawdził się doskonale, dobrze zestrojony rower to podstawa w takich zawodach. Jako że dawno nie padało to na trasie było mnóstwo kurzu. Jadąc za grupą w kłębach dymu ciężko było oddychać, a łańcuch mimo że wcześniej był nasmarowany, na koniec był suchy jak pieprz. Zabawa była super, polecam każdemu :D

• Mod Team

- szukanie przyczyny cykania w rowerze,

- jazda z tatą i jego wypadek (baba na rowerze ścięła zakręt:wallbash: - wynik zębatka korby wbita w łydkę i wybity bark)<_<,

- wizyta w garażu po diagnozie w czasie jazdy - smarowanie gwintów w korbie i dołożenie smaru w pedałach:thumbsup:.

Jakieś 30km (padł licznik) w ulewnym deszczu. Uwielbiam takie warunki do jazdy :P zwłaszcza że mam ostatnio wielką motywację.

Hah - mi licznik padł wczoraj (powód - bateria), a dzisiaj także w ulewnym deszczu 26 km. Kino jak nic - "gąbki" w kasku śmiesznie i soczyście mi się namoczyły, pod koniec przejazdu miałem wyjątkowo ciężką banię :P.

Na stację, na której pracuję zajechał jakiś facet i zaczął grzebać przy rowerze. Trwało to dość długo. Okazało sie że łańcuch zakleszczył mu sie między blatem, a konstrukcja osłony przed łańcuchem. Żal mi sie go zrobiło i pomogłem mu uwolnić łąńcuch z zakleszczenia :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...