Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki Eci zaoszczędziłam parę groszy na pedałach SPD :thumbsup:

nie wiem na razie kiedy je zamontuję bo muszę buciki dokupić a w ogóle to planowałam SPD w następnym sezonie dopiero, ale nie wiem czy wytrzymam skoro mam już pedały ;D

a poza tym dzisiaj złapałam gumę :) powietrze zeszło w 10 sekund :w00t: w oponie znalazłam metalowy kołek o długości około 2,5 cm :D

Ecia ale wiesz, chciałabym w SPD trochę potrenować zanim ruszę na kolejny maraton. wydaje mi się, że... chociaż właśnie sobie policzyłam że kolejny maraton dopiero za 3,5 tygodnia... hmm... i tak muszę pójść do sklepu kupić dętkę zapasową i nową oponkę na tył :) zobaczy się

szukałem okularków, bluzy i długich spodni bo muszę jakieś kupic...

Ja też szukałem spodni... Padło na Endurę Singletrack (ma je ktoś?). ;)

Ja dzisiaj (w końcu!) odebrałem rower z serwisu od kumpla... Nowy amor, wymieniona kaseta, łańcuch, pancerze i linki. :) Zrobiłem 20 km po lesie i jestem zadowolony z rowerku. :)

Dzisiaj pierwszy raz przejechałem bez odpoczynku 58km. Czas w jakim to zrobiłem to 2 godziny i 1 minuta. Rower Giant Boulder 840 na oponach Kenda West 26x1,5cala. Nie wiem czy wynik jest dobry czy zły ale chyba nie jest najgorzej jak na 3 miesiąc intensywnego pedałowania po bardzo długiej kilkuletniej przerwie.

Trasa i jej przekrój Łomża-Wizna-Drozdowo-Łomża

po wymianie dętki w tylnym kole mam wrażenie że tył mi "pływa"

nie wiecie co może być przyczyną?

obręcz: Alex XC-44 Disc 32H

opona: Continental Mountian King 26 x 2.2 / 84 TPI Wire Bead

dętka: chyba Hutchison BASIC 26x1.80-2.125 ale nie jestem pewna bo wywaliłam pudełko

czy może mieć wpływ ewentualne założenie opony w odwrotnym kierunku?

czy dętka nie taka jak trzeba?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...