Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

piękny :P

tylko że to co napisaleś jest troche sprzeczne z tym co pokazuje waga :)

zdjęcie strasznie marne wyszło z moim P1i, już mój k750i po modzie robił lepsze... mpx to nie wszystko :)

Myślałem, że będzie miał większy wznios(w porównianiu do mojego Ritcheya gdzie tam jest chyba z 15*), on ledwie zauważalny. Napis kcnc będę musiał wypucować, bo jakiś taki szarawy :P

Waga roweru -25, oj ty :P

wczoraj Mazovia XC w Modlinie

zadowolona dosyć jestem bo "przepołowiłam", byłam 7 na 15 startujących kobitek. z tychże 15 cztery przejechały tylko jedno okrążenie z czterech, widać trasa je wypłoszyła.

trasa dla mnie bardzo trudna, przede wszystkim ze względu na wielość ostrych podjazdów i zjazdów. widać, iż mam niedostatki techniki, trzeba trochę terenowo pojeździć, a nie tylko po asfalcie :)

po sobotnim deszczu było błocko ale nie jakieś straszne, dało się jechać. trasa bardzo ciekawa, urozmaicona, po różnym terenie (trawa, rżysko, błocko, bruk, leśne ścieżki, kawałek asfaltu, park) i pośród bardzo ciekawych architektonicznie terenów.

frekwencja bardzo niewielka, co widać choćby po ilości startujących pań. chyba nie wszystkim odpowiada taka formuła wyścigu.

niestety są też minusy - zero zabezpieczenia trasy przed włażeniem na nią publiki i osób postronnych, a trasa wyznaczona w taki sposób, że przecinała drogi dojścia do biura zawodów i na parking, kiepska sprawa :P dziw, że nikt nikogo nie rozjechał

Jestem wściekły bo wjazd na Magurkę znów z postojami, cholera kiedy ja to łyknę za jednym razem :) ??

Nie mam dokładnych danych, ale szacunkowo tam jest nachylenie 20-25% po luźnych kamieniach.

Stojąco na pedałach odpada bo trakcja siada do zera, a z siodła za mało pary w nogach, a serce chce wyskoczyć na zewnątrz.

Magurka Wilkowicka w Bielsku-Białej

tu jest mapa:

f517c0f14e586a4bm.jpg

Jechałem od Straconki asfaltem, tam dotarłem do Małej Straconki, tam się w prawo odbija niezłym podjazdem na tzw Siodło (Łysa Przełęcz), na przełęczy jest rozjazd na dwie drogi na szczyt w lewo i prawo, ja próbuje dobrać się do tego bardziej stromego po prawej, czyli jak patrzę na mape to jest szlak żółty i teraz widzę na tej mapie, ta masakra pod górę trwa dokładnie 2,4 km .

Ecia, tak przy okazji, czy znasz jakiś program, stronę gdzie mogę wprowadzić trasę (ręcznie w domu bez wskazań GPS) tak żebym dostał profil wysokościowy trasy ?

Niestety, nie znam takiego programu.

W zeszłym roku też tym szlakiem wjeżdżaliśmy na Magurkę - kondycja nieszczególna i całości podjechać się nie udało ;) . Powodzenia życzę :) .

Najłatwiej dostać się na Magurkę od Wilkowic, zielonym szlakiem - ale rozumiem, że nie o to chodzi, żeby było łatwo :)

Hehe, no nie to :-) , ale też bez przesady, nie lubie się tak katować żeby po jednym podjeździe wracać do domu, wole lżej a dłużej i więcej km. Problem w tym, że do tej pory wybierałem trasy takie pode mnie a ta mnie przerasta, choć krótka, a że tymczasowo przebywam w Bielsku, to mam do niej rzut kamieniem i wściekam się że jej nie daje rady, aż żałuje że za pierwszym razem pojechałem tym szlakiem, ale wtedy nie wiedziałem co mnie czeka. ;)

Ecia, tak przy okazji, czy znasz jakiś program, stronę gdzie mogę wprowadzić trasę (ręcznie w domu bez wskazań GPS) tak żebym dostał profil wysokościowy trasy ?

Ja znam - możesz to zrobić w Garmin Mapsource. Jest to program do obsługi GPSów Garmina, ale można go używać bez nich. Jak i skąd pobrać program, opisane jest na Forum Maniaków Garmina: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=1550 (wszystko legalne, żadnego piractwa tu nie ma). Po zainstalowaniu programiku, ściągasz darmową mapę Polski UMP: http://ump.waw.pl/ oraz darmową mapę z zaznaczonymi warstwicami: http://gps.astronet.pl/new/warstw2.exe Wszystko razem trochę będzie ważyło, ale potem już będzie prosto.

Otwierasz MapSource i korzystasz z narzędzia 'rysuj ślad'. Kreślisz na mapie swoją trasę. Po skończeniu tego zabiegu, program będzie traktował to co nakreśliłeś jako ślad z urządzenia GPS. Z zakładek po lewej stronie wybierasz 'ślady', klikasz ten który wyrysowałeś prawym przyciskiem i wybierasz opcje 'profil pionowy'. Gotowe ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...