creative1989 Napisano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 50km w poszukiwaniu skrzynek... świetna zabawa, znalazłem 5, a w ilu ciekawych miejscach byłem! ...Geocaching ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Wczoraj 48 km - trochę w terenie, reszta polskie szosy. Wreszcie łańcuch cicho chodzi po zastosowaniu Pedros'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mój nowy nabytek od grzegorz1974paszek: Waga -25g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 piękny tylko że to co napisaleś jest troche sprzeczne z tym co pokazuje waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 piękny tylko że to co napisaleś jest troche sprzeczne z tym co pokazuje waga zdjęcie strasznie marne wyszło z moim P1i, już mój k750i po modzie robił lepsze... mpx to nie wszystko Myślałem, że będzie miał większy wznios(w porównianiu do mojego Ritcheya gdzie tam jest chyba z 15*), on ledwie zauważalny. Napis kcnc będę musiał wypucować, bo jakiś taki szarawy Waga roweru -25, oj ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 wczoraj Mazovia XC w Modlinie zadowolona dosyć jestem bo "przepołowiłam", byłam 7 na 15 startujących kobitek. z tychże 15 cztery przejechały tylko jedno okrążenie z czterech, widać trasa je wypłoszyła. trasa dla mnie bardzo trudna, przede wszystkim ze względu na wielość ostrych podjazdów i zjazdów. widać, iż mam niedostatki techniki, trzeba trochę terenowo pojeździć, a nie tylko po asfalcie po sobotnim deszczu było błocko ale nie jakieś straszne, dało się jechać. trasa bardzo ciekawa, urozmaicona, po różnym terenie (trawa, rżysko, błocko, bruk, leśne ścieżki, kawałek asfaltu, park) i pośród bardzo ciekawych architektonicznie terenów. frekwencja bardzo niewielka, co widać choćby po ilości startujących pań. chyba nie wszystkim odpowiada taka formuła wyścigu. niestety są też minusy - zero zabezpieczenia trasy przed włażeniem na nią publiki i osób postronnych, a trasa wyznaczona w taki sposób, że przecinała drogi dojścia do biura zawodów i na parking, kiepska sprawa dziw, że nikt nikogo nie rozjechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Wczoraj byłem na zawodach w Krakowie. Trasę pokonałem bez problemu, za to potem jadąc około 5km/h po błoniach między namiotami przednie koło wpadło w dziurę w ziemi i zaliczyłem OTB. Na szcęście lądowanie było łagodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 kantele: gratulacje . Forma nie spada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Odebrałem paczkę z kluczem do kaset, zestawem naprawczym do dętek i sztycą - szkoda, że nie taką jak zamawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 odebrałem rower z serwisu po 14 dniach 6km z serwisu do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jestem wściekły bo wjazd na Magurkę znów z postojami, cholera kiedy ja to łyknę za jednym razem ?? Nie mam dokładnych danych, ale szacunkowo tam jest nachylenie 20-25% po luźnych kamieniach. Stojąco na pedałach odpada bo trakcja siada do zera, a z siodła za mało pary w nogach, a serce chce wyskoczyć na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 O której Magurce piszesz? I którym szlakiem tam wjeżdżałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Magurka Wilkowicka w Bielsku-Białej tu jest mapa: Jechałem od Straconki asfaltem, tam dotarłem do Małej Straconki, tam się w prawo odbija niezłym podjazdem na tzw Siodło (Łysa Przełęcz), na przełęczy jest rozjazd na dwie drogi na szczyt w lewo i prawo, ja próbuje dobrać się do tego bardziej stromego po prawej, czyli jak patrzę na mape to jest szlak żółty i teraz widzę na tej mapie, ta masakra pod górę trwa dokładnie 2,4 km . Ecia, tak przy okazji, czy znasz jakiś program, stronę gdzie mogę wprowadzić trasę (ręcznie w domu bez wskazań GPS) tak żebym dostał profil wysokościowy trasy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Niestety, nie znam takiego programu. W zeszłym roku też tym szlakiem wjeżdżaliśmy na Magurkę - kondycja nieszczególna i całości podjechać się nie udało . Powodzenia życzę . Najłatwiej dostać się na Magurkę od Wilkowic, zielonym szlakiem - ale rozumiem, że nie o to chodzi, żeby było łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Hehe, no nie to :-) , ale też bez przesady, nie lubie się tak katować żeby po jednym podjeździe wracać do domu, wole lżej a dłużej i więcej km. Problem w tym, że do tej pory wybierałem trasy takie pode mnie a ta mnie przerasta, choć krótka, a że tymczasowo przebywam w Bielsku, to mam do niej rzut kamieniem i wściekam się że jej nie daje rady, aż żałuje że za pierwszym razem pojechałem tym szlakiem, ale wtedy nie wiedziałem co mnie czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topi1995 Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja zrobiłem 55km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Dzisiaj 54km, sierpien 1001,4km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 45 km w tym 3 km testowe dla koła. Przebieg w sierpniu 504 km, ale jeździłem dopiero od 15.08. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ecia, tak przy okazji, czy znasz jakiś program, stronę gdzie mogę wprowadzić trasę (ręcznie w domu bez wskazań GPS) tak żebym dostał profil wysokościowy trasy ? Ja znam - możesz to zrobić w Garmin Mapsource. Jest to program do obsługi GPSów Garmina, ale można go używać bez nich. Jak i skąd pobrać program, opisane jest na Forum Maniaków Garmina: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=1550 (wszystko legalne, żadnego piractwa tu nie ma). Po zainstalowaniu programiku, ściągasz darmową mapę Polski UMP: http://ump.waw.pl/ oraz darmową mapę z zaznaczonymi warstwicami: http://gps.astronet.pl/new/warstw2.exe Wszystko razem trochę będzie ważyło, ale potem już będzie prosto. Otwierasz MapSource i korzystasz z narzędzia 'rysuj ślad'. Kreślisz na mapie swoją trasę. Po skończeniu tego zabiegu, program będzie traktował to co nakreśliłeś jako ślad z urządzenia GPS. Z zakładek po lewej stronie wybierasz 'ślady', klikasz ten który wyrysowałeś prawym przyciskiem i wybierasz opcje 'profil pionowy'. Gotowe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Spadłeś mi z nieba Wielkie dzięki! Już się zagłębiam w to wszystko. Działa wszystko, ale profilu wysokości nie mam. Tworzę trasę, rysuje punkty na mapie, klikam prawym a tam nie ma "profil wysokości" . Czy te mapy na pewno zawierają dane wysokościowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 35km po trasie xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Trochę pojeździłem - 21 km po rozpoczęciu roku szkolnego. Następnie męczyłem się z cykaniem w rowerze, niestety nadal nie zlokalizowałem go, do sprawdzenia została tylko korba z suportem i tylny zacisk koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 15,2km zamówiłem na allegro Finish Line ustawiłem podkładki porządnie pod adapterem bo wszystko było poknocone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 dzis zrobilem najciezsze 120km w tym sezonie, mimo ze trasa luz... chyba trzeba odpoczac od roweru na kilka dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.