Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

testuję od kilku dni rękawiczki fox reflex gel

szukałam takich rękawiczek, które będą miały poduszkę żelową nie tylko na bokach (przy kciuku i krawędzi dłoni) ale również wzdłuż całego nadgarstka i to są jedyne rękawiczki, które udało mi się znaleźć

jak na razie spisują się świetnie - przestał mnie boleć nerw w końcu! :D

Dawno się tu nie pisałem. B)

Najpierw 42km z masakrycznym wmordewindem w 1:25h. Na zjeździe na moim singlu na przełożeniu 42/16 wykręciłem zawrotne 50,88km/h. :wallbash:

A potem 15 kręcenia się od rowerowego do rowerowego w poszukiwaniu zapięcia. W końcu znalazłem tego czego szukałem.

A jutro Alleycat!

• Mod Team

Dzisiaj złożyłem mojego nowego sprzęta Accenta El Nino,

przejechałem 23 km,

w porównaniu z jego poprzednikiem zauważalnie poprawiła się sztywność okolic suportu,

to zapewne podyktowane jest też nową korbą ze zintegrowaną osią.

Po pierwszej jeździe jestem w 100% zadowolony z zakupu.

Zostały tylko dwie rzeczy do drobnej korekty i będzie wszystko na cacy.thumbsup.gif

A ja walczę ze swoim... powiedzmy sprzętem. Na czwartek musi być w szczytowej formie, więc już dziś po głównym złożeniu zrobiłem jazdę próbną ok. 10km. Muszę poprawić pozycję kierownicy, pobawić się w redukcję różnych odgłosów typu "linka tłucze o ramę". Dobrze będzie też po dokręcać jeszcze wszystkie śrubki i przepolerować ramę. Muszę jeszcze ciut podcentrować tylne koło, bo ma lekkie bicie w lewo.

Natomiast i tak czekam do przyszłego tygodnia, ażeby przyszła ta nieszczęsna korba. W poniedziałek kupię też komplet klocków na tylne koło. Wprawdzie w tym roku jeszcze mi starczą obecne, ale póki mam kasę to wezmę się szarpnę :)

• Mod Team

Do teraz:

- przyblokowałem obracające się chwyty,

- zrobiłem nową przelotkę do przedniego hamulca,

- wycentrowałem koło,

- wyregulowałem przerzutki w rowerze rodziców.

Mój nowy piękny rowerek jest już zrobiony na ideał,

nic nie trzeszczy, piszczy czy ociera.

Po południu będzie jazda.whistling.gif

• Mod Team

W południe wybrałem się na rower z zamiarem zrobienia dłuższej trasy (70-80km). Specjalnie zabrałem plecak z bukłakiem i 2 banany co właściwie mi się nie zdarza. Po kilkunastu minutach jazdy stwierdziłem, że w tak okropnym skwarze nie zrobię takiej trasy bo się zamęczę. Chwilę później sięgnąłem do kieszeni i uświadomiłem sobie, że telefon, który powinien tam być został na biurku razem z gazem na bojowo nastawionego burka. Wtedy motywacja całkowicie spadła więc postanowiłem pokręcić się w okolicach. W sumie wyszło 31km i pewnie byłoby trochę więcej gdyby nie to, że w pewnym momencie, przejeżdżając przez małą dziurę w asfalcie usłyszałem "chrup". Gdy zatrzymałem się na światłach potwierdziła się pierwsza hipoteza jaka przyszła mi do głowy. Pręt mojego SLR pękł. Siodło przeszło wiele więc mogło się to stać. Zastanawiam się tylko co mogło być przyczyną. Czy to że pręty były kiedyś wygięte i prostowane czy może wysunięcie siodła w tym o 1cm poza miarkę. Ehhh i znów wydatek, a co więcej dylemat jakie siodło kupić.

img4285h.th.jpg

Raczej nie sądzę, żeby ten centymetr miał aż takie znaczenie - chyba, że dużo ważysz i mocno zapierasz się o siodło... Obstawiałabym raczej to wcześniejsze wygięcie - struktura materiału musiała zostać wówczas naruszona...

Centrowanie tylnego koła, ostateczne czyszczenie, wymiana tylnych śrubek mocujących koło (trochę się pozdzierały), ostateczna regulacja hampli. Teraz do środy mnie nie będzie, więc jak wrócę to już na bank będzie korba. Wtedy tylko montaż i w czwartek dalej jazda! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...