Mod Team Puklus Napisano 10 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Juz tyle razy myslalem nad zmiana ramy bo jest za duza, za ciezka i stara ogolnie Ale jak tak podchodze do niej to jakoś nie moge jej tego zrobić to ona w sumie stanowi rower Juz wymieniłem wszystklo co sie dało ale rama chyba zostanie aż do smierci A jak to u was wyglada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Na razie nie czuję potrzeby zmiany ramy, ale jak tak sobie pomyślę to nie chciałbym jej zmieniać Chyba, że jakaś naprawdę by mi wpadła w oko. Ale ciężko by było, bo tak jak mówisz, to w sumie głównie rama stanowi rower. To od niej zależy geometria, (w dużej mierze) waga, no i przede wszystkim wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 No tak, w moim Tractionie wymienilem juz wszystko poza korba. Rama ciezka strasznie (1900g okolo), ma troche za maly przekrok i jest troche za mulasta w skretach... Ale uwielbiam to jak wyglada ! Ramki Traction jak to wzmocnienie pod glowka ramy bylo jeszcze hydroformowane a nie spawane sa swietne wizualnie. W przyszlym roku pewnie zmienie, bo juz jest strasznie poobijana, ale i tak ja kocham . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykkosecki Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja sie nie skarzena moja rame mi sie podoba i jest lekka:P tylko musze zmienic kola i bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Z moją starą ramą było tak, że jak ją rozwaliłem to po latach oddałem do naprawy i złożyłem drugi rower Taki jakiś sentyment mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Też jestem jakoś przywiązany do swojej ramy. To ona sprawia, że rower jest w jakiś sposób inny od pozostałych bo rama pochodzi jak dobrze pamiętam z roku 2004-2005. A im starszy sprzęt tym go mniej. Jednak skłamałbym mówiąc, że nie mam ani jednego powodu do wymiany ramy. Jest jeden powód - ostatnio jeżdżę głównie w terenie, po prostu coś ciągnie mnie do lasu i gdybym finansowo mógł sobie na to pozwolić to kupiłbym ramę full. Stara na pewno by została, a może i złożyłbym na niej drugi rower np. ze sztywnym widelcem i na szosowych oponach, żeby w razie czego było czym pośmigać po szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja zmienilem Zaskara na I-drive. Chcialem sprzedac Zaskara, potem go zostawic zeby wisial nad lozkiem a ostatecznie Zaskar został zlozony i jezdzi i dokupuje mu lepsze czesci obecnie Byla to moja pierwsza rama kupiona za wlasne ciezko wypracowane pieniadze jako nowka w sklepie takze nie moglbym zniesc mysli, ze ktos inny moglby na niej jezdzic a nie ja Bo ta rama moja jest i nigdy jej nie sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 a na mojej poprzedniej ramie ( obecnie w treningówce ) autograf złożyła Magda Sadłecka. w 2005 po zdobyciu Mistrzostwa Polski po tylu latach stał się już niewidoczny ale dzięki temu rama jest dla mnie troche inna. taka bardziej szczególna bo ja jestem kibicem Magdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja już jeden rower rozebrałem do gołej ramy. To stary "góral" był ze sztywnym widelcem i ciężką ramą cro-mo. Ważyło to przysłowiowe pół tony, ale jeździłem na nim przez prawie 9 lat zanim nie kupiłem Authorka. W planach na bliżej nieokreśloną przyszłość mam przesiadkę na fulla i na pewno nie sprzedam Authora tylko złożę na nim jakiś rowerek. A stary "góral" wisi w piwnicy i dodaje klimatu mojemu małemu warsztacikowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtbBike Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja mam sentyment do mojej ramki którą jest 8 letni Giant Boulder 840 bardzo mi ona pasuje a zarazem podoba nie chce jej zmieniać dlatego próbuję ją utrzymywać w jak najlepszym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.