Kalachim Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Witam, Chcę kupić ramę Dangerous Mike FR 3.0 i chciałbym poprosić was o radę jaki damper dokupić? Na damper moge przeznaczyć do 500zł. I w tej cenie mogę dostać nowy Roco R, i zastanawiam się czy będzie dobry do FR Czym się różni Roco R od Roco TST R? Bo to TST to regulacja 5 stopniowa kompresji bodajże, ale jakto się przekłada na pracę? Co charakteryzuje się najlepszą pracą? Waże 72kg, nie zależy mi na wadze roweru więc wolałbym sprężynę z uwagi na lepszą czułość. Pozdrower
Żaba Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Nie chcę otwierać nowego tematu więc podepnę się tutaj. AAAAAA zapomniałbym : czesik wszystkim co mnie pamiętają i tym co mnie nie znają. Teraz o problemie / rozterce. Jak to zwykle z wiekiem bywa - dojrzałem do full'a. Katuję go już trzeci roczek , czasem spokojnie a czasem nie. Fabryka dała mu z tyłu X-Fusiona do bujania na 6 calach skoku. Damperek niczego sobie i na początek , po hardtailu mile zaskoczył moje żabie "D". Radość trwała jeden sezon i nastąpiła ewolucja do Manika 4 Way o takim samym skoku jednak z większymi możliwościami do aranżacji i o niebo lepszą współpracą niż X-sik. Po zbadaniu kolizyjności mojej ramci mogę jednak pokusić się o zwiększenie skoku o jeden cal poprzez zmianę damperka na taki co ma identyczny rozstaw jednak skok tłoka większy o 7mm niż mój obecny. Wybór padł na Marcysia Roco TST R. To co napisali oficjalnie , czytałem , ale może ktoś z was przesiadał się z Mańka na Marca i ma jakieś odczucia , prosiłbym o cenne spostrzeżenia i ewentualną krytykę. Dodadam tylko , że z Mańka jestem zadowolony i nie mogę o nim złego słowa rzec , sprawa rozbija się długość skoku a marcok oferuje go 57mm podczas gdy Maniek (ten dłuższy) 4-Way "tylko" 54mm , natomiast mój obecny to 50mm skoku , długoś montażowa dampera to 200mm. Jeżeli kto kolwiek ma więdzę na temat tego zapytanka (porównanie działania , żywotność itp) proszę niech się streszcza bo mi go buchną z aukcji przed nosem. Dzięki i pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.