mabu Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Witam! Mam pytanie do znawców przepisów.. Czy droga na Wisłę jest zamknięta dla ruchu rowerowego? Wiem że na wysokości Elektrowni Łaziska jest znak zakazu,ale wg przepisów obowiązuje on tylko do świateł. Pytam, bo ktoś mi mówił, że podobno jest tam zakaz na całej długości. Podobne pytanie ma się do drogi na Bielsko, czy na niej można śmigać? Będę wdzięczny za odpowiedź
cusek Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Z tego co ja wiem, to można poza niektórymi odcinkami,
Beton Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 mozna bez problemu smigac wislanka na calej dlugosci przetestowane.
mabu Napisano 10 Lipca 2009 Autor Napisano 10 Lipca 2009 no to lajcik. nie rozumiem tylko tego zakazu przy elektrowni. W stronę Wisły jest przed zjazdem w w druga stronę zakaz pojawia się po wjechaniu na górkę. A wiecie jeszcze tylko, czy drogą na bielsko można też jeździć? Czy tam po drodze są jakieś zakazy poruszania się rowerem?
wolfik Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Generalnie omijam takie drogi, ale z tego co kojarze to Wiślanką można, a drogą na Bielsko nie. Choć tu nie wiem na jakich odcinkach, ale ostatnio policja czepiała się rowerzysty na tej drodze. Tam dookoła sporo fajnych dróg, którymi można omijać takie krajówki
Beton Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 droga na bielsko niemozna ale tez nia latalem. od odcinka przed tychami (patrzac od katowic) do samego bielska. latalem ta droga policja mnie mijala ze 3x ale nie zatrzymali.
mabu Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 Wczoraj miałem okazję jechać tą drogą i zakazy są przed Pszczyną( może z 10km), a później już do samego Bielska nie ma żadnego zakazu. Powiem szczerze, miałem trochę cykora, bo w nigdy nie wiadomo na jaki patrol się trafi..Jedni mogą przymknąć oko na fakt iż się trenuje, a inni mogą nieźle ud*pić!
michaljezior Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 mabu, jak długo jeżdżę Wiślanką ( co najmniej kilka lat), tak nigdy żaden patrol mnie nie złapał. do Mikołowa niedaleko, więc mógłbym się z Tobą gdzieś wybrać co TY na to?
mabu Napisano 17 Lipca 2009 Autor Napisano 17 Lipca 2009 mabu, jak długo jeżdżę Wiślanką ( co najmniej kilka lat), tak nigdy żaden patrol mnie nie złapał. do Mikołowa niedaleko, więc mógłbym się z Tobą gdzieś wybrać co TY na to? Hej! W sobotę będę leciał na Wisłę kolarka. Jeszcze nie wiem o której godzinie ,ale jak coś to odezwij się, a możemy się gdzieś umówić.
arquez Napisano 3 Sierpnia 2009 Napisano 3 Sierpnia 2009 Ostatnio zacząłem jeździć z Tychów do pracy w Katowicach na rowerze, a ponieważ wcześniej była mowa o trasie na Bielsko to teraz kilka moich uwag (może ktoś się jeszcze skusi bo szczerze mowiąc frekwencja bikerów na tej trasie z rana baardzo mizerna Jadąc od strony Tychów - na Czułowie tuż przed wjazdem na ekspresówkę pojawił się ostatnio zakaz. Oprócz tego niebezpieczne momenty to tylko rejon Giszowca gdzie w paru miejscach nie ma pobocza. Przed Katowicami nowy most - przejeżdżamy nim na drugą stronę i jesteśmy właściwie na Dolinie 3 Stawów. Jadąc w drugą stronę - w kierunku Tychów, zakaz pojawia się chyba (IMHO jak najbardziej logicznie)tylko przed zjazdem na Murcki - jedziemy więc spokojnie przez Murcki i potem zaraz fajny zjazd ze Wzgórza Wandy. Podobna sytuacja, czyli zakaz ale z możliwością objechania spokojniejszym terenem występowała (jadąc dalej, w kierunku BB) w rejonie Piaska, jeśli jednak tak jak pisza Maniak zakaz obowiązuje już na całym odcinku od Kobióra to jest to dziwna sprawa. Pozdrawiam
bemol14 Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 FJ ja czasem jezdze do Kobiora z tychow DK1 i nic mi jeszcze nie zrobili.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.