pawlo6 Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 czesc, skladam rowerek i wymyslilem sobie taki naped kaseta XT lancuch XTR CN7701 > czy kaseta XT to dobry wybor czy lepiej zaopatrzyc sie u SRAM-a korba: Shimano XTR, 44-32-22 - czy ktos ma doswiadczenia z Tym sprzetem? do tej pory używalem LX'05 i nie mam jej nic do zarzucenia jak jest z trwaloscia komponentow XTR planuje jezdzic na tej korbie wiele sezonow. przerzutka przod; XTR FD-M971 Przerzutka tył: XT RD-M772 Shadow Dźwignie przerzutek: XT SL-M770 piasty DT swiss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 mogę sie wypowiedzieć tylko o XT shadow - jest naprawdę dobra i solidna przerzutką. polecam - bardzo dobrze płynnie przerzuca biegi nawet przy dużym obciążeniu, jest lekka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 No powiem tak - kaseta XT :) sam ja mam model 770 z tego co pamietam. kaseta nie do zdarcia o ile sie o łańcuchu pamieta ma na głowiezapewne ponad 8kkm i nowy łańcuch dla niej to czysta formalność. CO prawda jest po pierwszym "szlifie" bo jakis baran przedemna jezdził 4kkm na jednym łancuchu. Moim zdaniej bedzie lepsza od sramowskich wynalazkow. Ja mam stary model na 5 ramiennym panjąku nowsze mogele maja dłuzsze nity na najwiekszez zebatce zapobiegajace przypadkowemu spadnieciu łańcucha na szptychy. - XT shadow. nie miałem nie jezdzilem. Czytalem tylko ze dobry ten wynalazek aaaale tez wiele osob pisało o pojawiajacych sie luzach dosc szybko a niektorzy od nowowsci. sam sprawdzalem w skjlepie rowerowym z zalozonym xt i nie bylo luzów. Sprzet godny polecenia. - łancuch cn 7701 na nim wlasnie pracowala moja kaseta na poczatku. dobry lancuch, nie rdzewiejacy no przynajmniej szybko jak sie o niegozdba to i długo posłuzy. Najlepsza jazda na 2 lub 3 łancuchy. Co do korby tez nie znam nie dotykałem XTRa nie miałem ale tez czytałem ze z przodu tansze sprawuja sie wcale nie gorzej i nawet nie odstaja wagowo. manetki xt to dobry wybor piasty ok wytrzymłałe bez awaryjne i ogolnie bezobsługowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jest ok, ale ja np. miast korby XTR brałbym XTka, a manetki XTR - posiadam są naprawdę dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo6 Napisano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 korby moge miec okazyjnie kilka stow taniej niz na allegro stad ten wybor, manetki XTR bardzo chetnie ale sa 2x drozsze od XT nie wiem czy ewentualne korzysci sa warte takiej kasy, na tej zasadzie musial bym zalozyc wszystkie komponenty XTR ______________________________________________ lancuchy odrazu wezme dwa lub trzy zeby zmieniac regularnie.. (zas tanawiam sie czy jest sens kupowac drozszy lancuch) wiem ze powyzszy zestaw nie jest w zaden sposob orginalny ale chcialem miec w miare lekki i wytrzymaly sprzet na wiele sezonow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.