Skocz do zawartości

[naped] do oceny

pawlo6

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

skladam rowerek i wymyslilem sobie taki naped

kaseta XT

lancuch XTR CN7701 > czy kaseta XT to dobry wybor czy lepiej zaopatrzyc sie u SRAM-a

korba: Shimano XTR, 44-32-22 - czy ktos ma doswiadczenia z Tym sprzetem? do tej pory używalem LX'05

i nie mam jej nic do zarzucenia

jak jest z trwaloscia komponentow XTR planuje jezdzic na tej korbie wiele sezonow.

przerzutka przod; XTR FD-M971

Przerzutka tył: XT RD-M772 Shadow

Dźwignie przerzutek: XT SL-M770

piasty DT swiss

• Mod Team

No powiem tak

- kaseta XT :) :) sam ja mam model 770 z tego co pamietam. kaseta nie do zdarcia o ile sie o łańcuchu pamieta ma na głowiezapewne ponad 8kkm i nowy łańcuch dla niej to czysta formalność. CO prawda jest po pierwszym "szlifie" bo jakis baran przedemna jezdził 4kkm na jednym łancuchu. Moim zdaniej bedzie lepsza od sramowskich wynalazkow. Ja mam stary model na 5 ramiennym panjąku nowsze mogele maja dłuzsze nity na najwiekszez zebatce zapobiegajace przypadkowemu spadnieciu łańcucha na szptychy.

- XT shadow. nie miałem nie jezdzilem. Czytalem tylko ze dobry ten wynalazek aaaale tez wiele osob pisało o pojawiajacych sie luzach dosc szybko a niektorzy od nowowsci. sam sprawdzalem w skjlepie rowerowym z zalozonym xt i nie bylo luzów. Sprzet godny polecenia.

- łancuch cn 7701 na nim wlasnie pracowala moja kaseta na poczatku. dobry lancuch, nie rdzewiejacy no przynajmniej szybko jak sie o niegozdba to i długo posłuzy. Najlepsza jazda na 2 lub 3 łancuchy.

Co do korby tez nie znam nie dotykałem

XTRa nie miałem ale tez czytałem ze z przodu tansze sprawuja sie wcale nie gorzej i nawet nie odstaja wagowo.

manetki xt to dobry wybor

piasty ok wytrzymłałe bez awaryjne i ogolnie bezobsługowe.

korby moge miec okazyjnie kilka stow taniej niz na allegro

stad ten wybor,

manetki XTR bardzo chetnie ale sa 2x drozsze od XT

nie wiem czy ewentualne korzysci sa warte takiej kasy,

na tej zasadzie musial bym zalozyc wszystkie komponenty XTR

lancuchy odrazu wezme dwa lub trzy zeby zmieniac regularnie.. (zas tanawiam sie czy jest sens kupowac drozszy lancuch)

wiem ze powyzszy zestaw nie jest w zaden sposob orginalny

ale chcialem miec w miare lekki i wytrzymaly sprzet na wiele sezonow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...