Skocz do zawartości

[maraton] Legia MTB Maraton Kozienice 16.08.2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem stronkę internetową maratonu organizowanego przez Legię. Kozienice to super miejscowość z pięknym jeziorem, puszczą i nowoczesnym ośrodkiem sportowym. Podaję adres stronki www.legiamtbmaraton.pl

Napisano

16 już też jest :-) Podobno transmitować ma ktoś bardzo znany, ale jeszcze nie chcą zdradzić kto :-) Imprezka zapowiada się zachęcająco, w końcu ktoś będzie miał SUPER NAGRODY, a nie jakaś szmira w postaci pucharka za 7 zł...! Tyle udało mi się wyciągnąć. Sponsora głównego też mają super, chyba któraś z molochów telekomunikacyjnych Plus, Era, Orange

Napisano

juz zdradzili. transmitowac (czy pewnie raczej prowadzic impreze na starcie) ma tomasz jaroński.

a widzial ktos profil trasy?

Napisano

Tekst ze strony maratonu Legii:

"Zarejestruj się już teraz!

Zachęcamy do rejestrowania się na Legia MTB Maraton poprzez formularz rejestracyjny.

Na wszystkie osoby, które do dnia 5 sierpnia wpiszą się na listę startową maratonu i uiszczą opłatę startową, czekają na mecie wyścigu pamiątkowe t-shirty. Uczestnicy ci wezmą także udział w dodatkowym losowaniu Tomboli, gdzie do wygrania będą bardzo atrakcyjne nagrody"

www.legiamtbmaraton.pl

Napisano

Rzeczywiście, idzie jak burza już 132 się zapisało, a do maratonu jeszcze tydzień. Przypuszczam, że może się pojawić nawet 500 osób... Jak na pierwszy maraton to duży sukces orgów. Widać, że im zależy na zadowoleniu z jazdy i zadbali o atrakcyjne nagrody.

Napisano

Miejmy nadzieję, że się pojawi tyle osób, ale tak naprawdę nie wiadomo ile osób z tych zapisanych przyjedzie, a ile wystartuje na hobby

Napisano

www.legiamtbmaraton.pl podciągam temat, maraton już za tydzień

Ja tam się przejadę 40 zł. już wpłaciłem opis trasy całkiem fajny ..zobaczmy w niedzielę jak będzie :D im więcej osób tym fajniej czyli polecam dla własnej dobrej zabawy :).

Napisano

No ja byłem. Uczucia po maratonie mam mieszane. Trasa słabo oznakowana, stąd pomyłka na początku wyścigu, która wielu kosztowała dużo sił. Bufety zlokalizowane na zakrętach tak w głębi, że trzeba było zajeżdzać, nikt nie stał przy drodze z wodą. Co do samej trasy to generalnie ten piach męczył bardzo :rolleyes:

Napisano

Hej, chłopaki z Legionu załamani, ktoś non stop zrywał taśmy na trasie. Trasa była obieżdzana wielokrotnie na motorze, potem na kładzie, a także na rowerze. Znakowanie było robione dzień wcześniej i w dniu maratonu od 4 rano. Robili to wolontariusze, którzy tak naprawdę dali z siebie wszystko i kurczę nie wyszło... Następnym razem na pewno będzie lepiej.

Napisano

na pewno będzie ;] Ale też strzałki same w sobie były mało widoczne i dość wysoko zawieszone. No ale może to dlatego by nie pozrywali. Widzę, że w okolicach warszawy normą jest zrywanie strzałek. Nie wiem komu to przeszkadza.

Napisano

Szarfy wcale nie były zrywane tylko były przewieszane, ktoś chciał, żeby ludzie pojechali w inną stronę. Podobno do orgów zgłosił się ktoś z nagraniem. Fajnie będzie wyciągnąć konsekwencje w stosunku do takiej osoby, w końcu można to podciągnąć pod art. 160, par.1, za to grozi do 3 lat :-) Orgi sprawdzali trasę kilkakrotnie, jest zrobiona mapka, a jeśli nagrali kolesia, który próbował to zmienić to nie chciałbym być na jego miejscu :-) I po co mu to było? Wiele osób pogubiło się przez niego na trasie i było narażonych na niebezpieczeństwo, osioł jeden!

Napisano

Ale też sporo szarf zostało zerwanych. To jest plaga maratonów organizowanych w okolicach warszawy. Poland Bike w kobyłce był dobrze oznaczony ale również masa strzałek została zdjęta i przewieszona. Jednym słowem masakra. Nie wiem czy ci ludzie robią to dla zabawy czy co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...