exocet Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Witam, wczoraj objeżdzałem nowa trase po lesie i podczas jazdy już na powrocie zauważyłem że tył zdecydowanie bardziej sie ugina , zsiadłem z rowerku i sprawdziłem że damper jest bardziej czUły na nacisk ( na siodełko ) niz na początku jazdy. Czy jest prawdopodobne że jest nieszczelny, ze gdzies wylatuje powietrze, czy to bardziej brak techniki jazdy na zmeczeniu. Damper ma dwie opcje , zablokowany i otwarty + regulacja odbicia, ustawiam na szybki powrót tłoka. Nie mam pompki z cisnieniomierzem, w sewisie ustawili pod moją wage 90 kg na 150 psi. Prośba o podpowiedzi. pzdr
tobo Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 jeśli nie ruszałeś regulacji w czasie jazdy (choć te co są tam i tak nie powinny wpłynąć na mocniejsze ugięcie się amortyzatora) to nic nie powinno spowodować mocniejszego poddawania się. naprawdopodobniej jest to nieszczelność amora. możesz to sprawdzić jadąc na kolejny wypad i obserwując amortyzator - jeśli będzie się on nadal "zbiegał" znaczy to że jest uszkodzony.
exocet Napisano 9 Lipca 2009 Autor Napisano 9 Lipca 2009 dzieki za porade, jutro pojade w las i sprawdzimy co i jak, pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.