Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam Jak uwazacie co bedzie rozsadniejszym zakupem, uzywany rock shox judy 2 z blokada i tłumieniem odbicia czy nowy xcr z blokada ?? tyle teraz tych amorów ze kompletnie sie gubie. oba w podobnych cenach cos powyzej 200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 XCR bardzo chętnie ugina się na małych nierównościach, nie ma tłumienia, szybko się zaciera ponieważ uszczelki nie są szczelne. Golenie się wysrebrzają, bo anoda się ściera. Judy - na pewno cięższy od XCR'a, gorzej wybiera małe dziury, właściwie ugina się dopiero na krawężnikach, TWARDY, mało sztywny(cieńsze golenie), golenie chromowane. Ja chyba bym wziął judaiczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 No włąsnie wiem ze w XCR sie szybko anoda sciera i własciwie nie wiem poco ja tam dali. RS ma regulacje tlumienia ale ma cienkie golenie. A ktory moze szybiej złapać luzy? Nie katuje amorów czasami zjade jakąs ostrzejsza trasza ale w wiekszoci asfalt i w miare proste dukty. Chce kupić cos w miare dobrego bo kolejna wymiara amora nie zapoiwada sie szybko a nie chce sobie pozniej pluc w brode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Żaden z tych amorków nie jest "na lata". To jest sprzęt na wieki http://www.allegro.pl/item675565857_klasyk..._r2003_bcm.html Jeżeli nie stać Cię na nic droższego niż 400zł, nie kupuj nic. Szkoda pieniędzy i nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Heh chciałem go hapnąc ale juz za drogo na moje obecne zasoby finansowe A jak by taki DURO i potraktować go TAKIM tuningiem ?? No sam juz nie wiem, no nie mam zaksy by kupić cos za ponad 400 bo jak bym miał to bym wzią bombera chodzi o to ze moja gila umiera i nie znam dnia ani godziny kiedy luzy spowoduja złamanie sie czegoś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 W okolicach 400 zł polecam Raidona AIR. Za tą cene nic lepszego nie dostaniesz. Jeśli miałbym wybierać między XCR a Judy 2 to brałbym Judy o ile jest w bardzo dobrym stanie, jak nie to XCR. Judy na pewno nie złapie luzów tak szybko jak XCR, a w sztywności myślę, że kolosalnej różnicy nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Miałem kiedyś Judy XC i powiem Ci szczerze, że gdyby nie to, iż był trochę ciężki (2100 gram) i miał wtedy ponad 5 lat, nadal bym nim jeździł. Bardzo ładnie działał, nie zgodzę się do końca z Andrew że ugina się tylko na krawężnikach, pracował moim zdaniem bardzo fajnie. Może mówię tak dlatego, że był to jeden z moich pierwszych amorów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.