dudiMTB Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Mam zamiar kupić ten rower i musze wiedzieć o nim wszystkO. Wady i zalety. czy warto za niego dać 1700 pln.? na przezutce z tyłu xt z przodu deore 3x9? prosze o szybką odpowiedź kazda informacja będzie dla mnie cenna ;] Pozdrawiam.
kello Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Zalety: Tylna przerzutka XT podwyzsza znaczaco wspolczynnik lansu na sciezce. Kaseta, lancuch i korba od roznych producentow. Powinno byc od jednego, by zapewnic plynniejsze dzialanie ale nie zauwaysz roznicy, a komponenty trwale wiec plus. Wady: Amortyzator szybko lapie luzy i kiepsko dziala. Waga. 13,9 to duzo. Za te cene mozna miec rower 13kg Kiepskie piasty. Mozna zamiast tego kupic http://allegro.pl/item681589528_rower_kros...full_deore.html albo dolozyc troche http://allegro.pl/item677197671_hit_kross_...no_wh_m505.html i masz pelnowartosciowy rower wyscigowy
DjSzyneczki Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Korba dostć kiepska jest, chyba lepiej troche dolozyc i miec krossa
dudiMTB Napisano 8 Lipca 2009 Autor Napisano 8 Lipca 2009 no tak tylko rame musiał bym miec 18-19' jeszcze chcialem dodać że rower znacznie gorzej prezentuje sie na zdjęciach jak w real . ; d w real wygląda dużo lepiej
Katystopej Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Ile masz wzrostu ? Ja mam 176, ramkę 17" i już po dwóchdniach wiem ze 19" to było by wielkie nieporozumienie. dołóż 400zł i bierz A6 z mudserwisu, mój przyszedł wczoraj, rocznk 07' na kołach shimano, ten kellys nie ma startu do A6.
dudiMTB Napisano 8 Lipca 2009 Autor Napisano 8 Lipca 2009 ja mam 180 cm. ogólnie to raczej sobie dozbieram do tego krosa. bd szukał do upadłegO ;] bo ogólnie u mnie w Pile jest mało sklepów rowerowych może 4-5 na kark. a co za tym idzie nie ma takiej konkurencji co za tym idzie ? wysokie ceny . ;// a tegO krossa jaki masz rozmiar ramy?? bo 17' do 180 cm to bedzie raczej mała ;/ jeszcze jedno. bo znalazlem krosa A4 za podobną cene co salamander ale z przodu jest przezutka Shimano Alivio w sumie to mozna wymienić na deore z czasem... ale czy warto z tą Alivio bo jak słysze tą nazwe to aż mi sie nie dobrze robi. ; d aż tak słaba jest czy mi się tylko tak wydaje?
Katystopej Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 przednia przerzutka pracuje mniej niż tył więc moze być klasę niższa, ale A6 dla samego amora warto wziąć - Tora to coś pieknego, aż boję się pomyśleć co będzie jak kiedyś wymienie na rebe lub coś tego pokroju, a czerwony A6 na żywo jest prześliczny jak dla Ciebie rama 19" będzie idealna
afly Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 ja mam 180 cm. ogólnie to raczej sobie dozbieram do tego krosa. bd szukał do upadłegO ;] bo ogólnie u mnie w Pile jest mało sklepów rowerowych może 4-5 na kark. a co za tym idzie nie ma takiej konkurencji co za tym idzie ? wysokie ceny . ;// a tegO krossa jaki masz rozmiar ramy?? bo 17' do 180 cm to bedzie raczej mała ;/ jeszcze jedno. bo znalazlem krosa A4 za podobną cene co salamander ale z przodu jest przezutka Shimano Alivio w sumie to mozna wymienić na deore z czasem... ale czy warto z tą Alivio bo jak słysze tą nazwe to aż mi sie nie dobrze robi. ; d aż tak słaba jest czy mi się tylko tak wydaje? Mam Krossa Hexagona V6 19" wzrostu 192 cm, nie żałuje ze nie kupiłem 21", jezdzi mi sie na takiej wygodniej, moze i kwestia przyzwyczajenia, jedyna zmiana zwiazana z rozmiarem ramy to wymiana sztycy na 400mm (P.S. i tak jak jest wsadzona to zostaje 4-6cm do ograniczenia). Życze trafnego wyboru!
dudiMTB Napisano 9 Lipca 2009 Autor Napisano 9 Lipca 2009 Ostatecznie zrezygnowałem z Kelly'sa Salamander-a .. i kupuje Krossa LvL A4 2008 na xt-ku z tyłu, a przodu Alivio ale co prawda z czasem sobie tą przezutke zmienie też na xt-ka lub lx-a :]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.