emenefix Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Witam jestem tu nowy nie wiem czy takie pytanie nie naruszy netykiety. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi więc dopiero decyduje sie na napisanie postu Od dłuższego czasu zamierzam zmienić rower z typowo crossowego, mało wydajnego i nieamortyzowanego na porządniejszy - wielofunkcyjny No właśnie... Założmy, że chciałbym wziąć go na mazury i przez kilkanaście dni jeździć z namiotem, sakwami pomiedzy jeziorami i zamkami w miare spokojnie, płasko Ale... Innym razem chciałbym pojechać np w Sudety z Górami Izerskimi albo Słowację i zamiast asfaltówej i szutrówek przejechać się trasami stokowymi, średniołagodnymi wzniesieniami itd itp no i stąd moje pytanie. Czy są takie modele trekingów, które są w stanie zmienić oblicze na tyle skutecznie, że nadadzą się i na wycieczkę krajoznawczą i na wyprawę bardziej wyczynową, z podjazdami i gorszym podłożem. Czyli czy polecacie jakiś model trekkinga, który można "rozebrać" z bagażnika błotników osłonek itd i dobrze się sprawdzi jako górski cross? Cena - może do 1250zł Z góry dzięki!
Huhu Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Sa takie rowery to 29". Koła jak w trekkingu (mozna załozyć odpowiednie opony), a jeżdżą jak rowery górskie. Tyle, ze bez min 2500zł to nie ma rozmowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.