Gość Seifer Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Witam mam pytanko do znawców tematu czy polecacie kupić ten rower? : link allegro Jakie on może mieć wady i zalety? Z góry dzięki za odpowiedzi pozdro
argusiol Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Nie polecam kupna tego roweru (żadnego za tą kwotę). Wady tego z linka: rama stalowa - rower będzie ważył z 15 albo i więcej kilo manetki grip shift, pamiętam jakie kiedyś miałem z podobnymi problemy - co chwile zerwana linka hamulec tarczowy w rowerze w tej cenie to przesada - jego praca będzie pozostawiała wiele do życzenia, jak również amortyzatora. Jeśli jesteś lekki zapewne nie zauważysz jego pracy. co do zalet, jedyne jakie znajduję to: tylnia przerzutka Tourney, lepsza od najzwyklejszych SIS (ale i tak bez rewelacji) oraz obręcze stożkowe, powinny wytrzymać nieco więcej od zwykłych. Za te pieniądze nie kupisz roweru, który będzie miał trochę posłużyć do spokojnej jazdy. Lepiej dołożyć i kupić np Unibike Mission, czy Kross Hexagon V4
amoniak Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Zastrzeżenia mam do trochę innych drobiazgów Też nie polecam tego roweru jako całości, typowy makrokesz. Przeczytaj sobie http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=27903 Co do manetek to nie są grip-shifty (te produkuje firma SRAM i te są OK) To są to revoshifty zrobione przez shimano i rzeczywiście są takie sobie co do przerzutek tylnych Tourney TX od 20 do 70 są porażkowe o wiele gorzej działają od sprawdzonych i starych TY-18 przez kolegę nazywane SIS (SIS to innaczej Shimano Index System a nie nazwa przerzutki) Jedynie ładniej wyglądają ale przez zastosowanie kiepskiego plastyku w konstrukcji tracą na precyzji oraz żywotności. O ramie wiadomo że ciężka jak kotwica Tytanika. Hamulec przedni, jaki hamulec -spowalniacz, tarczowy jest generatorem problemów. Widelec - hmm następny punkt który pozbawi Cię przyjemności jazdy. Przyzwoity widelec amortyzowany kosztuje tyle co cały ten rower więc sam sobie odpowiedz co to musi być za sztuciec i jakiej jakości skoro rower jako całość kosztuje po niżej 5 stów.
Pytanie
Gość Seifer
Witam
mam pytanko do znawców tematu
czy polecacie kupić ten rower? :
link allegro
Jakie on może mieć wady i zalety?
Z góry dzięki za odpowiedzi
pozdro
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.