Skocz do zawartości

[rogi] zakladac, czy nie?

Lajcik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś czas temu zdjąłem rogi, gdyż prawie wogóle z nich nie korzystałem, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak nowych i nie zamontować. Możecie pisać jakie macie i jakie polecacie :(.

Napisano

Jak nie korzystasz to widac ze sa Ci niepotrzebne. Dlugo jezdzilem bez teraz taka opcja wogole nie wchodzi w gre.

Smica tanie lekkie, kcnc drozsze i lzejsze. Ergonomia na podobnym poziomie.

Napisano

Ja miałem seryjnie zamontowaną giętą kierownicę bez rogów i szczerze powiem że jeździło się dobrze dopiero jak kupiłem rogi... Od jakiegoś miesiąca przerzuciłem się na węższą prostą kierownicę i żeby sprawdzić nie zamontowałem rogów od razu. Okazało się to jednak konieczne bo nadgarstki strasznie bolały jak się jeździło, a i podjazdy nie były tak łatwe do pokonania jak to jest w przypadku z zamontowanymi rogami...

• 3 tygodnie później...
Napisano

czyli zkladamy na gieta kierownice rogi czy nie ?

czyli zkladamy na gieta kierownice rogi czy nie ?

//edit : Jakie polecacie... Jezda po asfalcie, trasy lesne i gruntowe ;) trasy ok 30-40 km

http://www.bike-on.pl/product.php?id=1725&id_categories=40&namek=rogi_Accent_Lite_Bar

lub

http://www.bike-on.pl/product.php?id=1724&id_categories=40&namek=rogi_Accent_Grayfish

widzialem tez zooma alu za 50 pln w go sporcie... czy warto kupowac cos lepszego ? rozumiem ze rozchodzi sie tu o wage ?

Napisano

Jeśli komuś wygodnie to niech zakłada rogi do giętej kiery ,sam kiedyś tak miałem.Rogi to rogi te które podałeś nie różnią się niczym poza poza końcówka.Tak rozchodzi się o wagę jeśli Ci nie zależy na niej możesz kupić najzwyklejsze

Napisano

Accent Lite-bar'y to fajne rogi, ale niestety niedopracowane. Dlatego nie są już w tegorocznej ofercie velo.

Poczytaj sobie opinie w internecie. Mi wystarczyło, bym ich nie kupił.

Grayfish'e troche mniej estetyczne, ale wydają się być dobrym wyborem - są przynajmniej grube.

Sam mam Zoomy carbonowe, ale myślałem że będą porówywalnie grube jak wersja alu, a są ciut cieńsze.

A co do dylematu - czy z giętą kierą rogi? Dopóki nie mamy zjazdówki z 700mm kierą i jeśli rogi pomagają w jeździe to je zawsze montujemy :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...