TFSiak Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Chciałbym założyć korbę Deore XT (kompletną wraz z łożyskami) w miejsce mojej obecnej Deore M532, moja rama to Merida TFS '2008 - jaki posiada ona gwint? Na co trzeba jeszcze zwrócić uwagę podczas wymiany? Dzięki za odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Standardowy angielski, mufa 68 mm - o ile umiesz przeczytać ze zrozumieniem instrukcję montażu w języku angielskim i masz 3 odpowiednie klucze - nie ma problemu. W innych przypadkach idziesz do serwisu, lub pytasz się jakie klucze kupić (dobry komplet około 100 pln) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Pokazany masz montaż i demontaż takiej korby: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Merida nie ma przypadkiem mufy 73mm? Jakoś niedawno przeglądałem ramy Meridy i wszystko było pod 73mm, przynajmniej tegoroczne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Zgadza się szerokość mufy suportu dla TFS700 z 2008 roku to 73mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Co i tak nic nie wnosi do tego tematu bo XT na HTII pasują zarówno do 68mm jak i do 73mm. Dla 73mm dajesz jedną podkładkę od strony zębatek, a dla 68mm 2 podkładki i jeszcze jedną po drugiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TFSiak Napisano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 czyli w ramie tfs700 mufa ma 73mm - mam założoną 1 podkładkę /korba Deore m532/ generalnie cała "akcja" wymiany nie wydaje się być specjalnie skomplikowana...jeszcze tylko polećcie jakiś smar do przesmarowanie gwintów; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 7 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Smar miedziany : http://www.allegro.pl/item664443632_smar_c...mocja_fvat.html Lub w wersji rowerowej : http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=4&pk=%&id=1283 Tylko za konfekcjonowanie i nalepkę Finisch-Line sobie trochę liczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.