Skocz do zawartości

[hamulec]Juicy Carbon '08 stracił moc - co jest grane?

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Ahoy!

Po serwisie w Cyklo hamulec stracił moc. Klamka twarda, brak oznak zapowietrzenia. Klocki nowe a tarcza dokładnie wyczyszczona. Początkowo stawiałem to na winę porysowanych klocków więc je wymieniłem. Później stawiałem na tarcze więc i klocki i tarcza zostały dodatkowo odtłuszczone. Efekt żaden.

Po rozmowie z serwisantem w Colexie otrzymałem info, że prawdopodobnie wystarczy zalać od nowa hamulec. Rzekomo mieli już kilka takich siódemek które bez większych oznak straciły siłę. Po ponownym zalaniu układu wszystko wróciło do normy i hamulec był super ostry.

Czy ktoś z Was się spotkał z takim przypadkiem że Juicy traci moc? Co może być przyczyną owej przypadłości?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam!

Marcin

klamka twarda, a więc nie zapowietrzony.

Poprawnie odpowietrzony hebel nie łyka powietrza po przewróceniu roweru.

Zalanie od nowa raczej tu nie pomoże. Facet z serwisu bezczelnie kłamie.

Masz wsadzone klocki no-name, więc nie jestem pewien, ale ja obstawiam właśnie klocki.

Z tyłem w jujcach już tak dziwnie jest, że słabo hamuje. Wciąż nie wiem dlaczego.... Kool-stop na przodzie się sprawdził. Może i na tył takie sobie kupię :D

Orginalne klocki też słabo łapały więc to nie wina klocków. Teraz mam Zeity które pod J7 koleś chwalił.

Obecnie hamulec nie jest słaby tylko go praktycznie nie ma. Przy większej predkosci nie mogę nawet zablokować z tyłu koła. Przod jest potężny i przy lekkim wciśnięciu wyrywa mnie z butów :rolleyes:.

Pytanie czy może być za mało płynu w układzie i brakuje sily docisku?

Czy powodem może być sposób poprowadzenia przewodu z dwoma łukami? Nie ma załamań ale żeby ułozyć kabel musiałem się nieco pogimnastykować.

• Mod Team
Czy powodem może być sposób poprowadzenia przewodu z dwoma łukami? Nie ma załamań ale żeby ułozyć kabel musiałem się nieco pogimnastykować.

Raczej nie. U siebie mam przewód owinięty wokół sztycy bo za długi jest i nie mam takiego problemu. Może klocki po prostu nie dotarte?

Marcin miał już te klocki na zlocie, więc na 100% je dotarł.

Marcinie, sprawdź jeszcze, czy podczas naciskania klamki tarcza nie wygina się w którąś stronę. Połóż opuszkę palca na zewnętrznej części tarczy przez oraz za zaciskiem. Może po prostu zacisk zamiast ściskać tarczę, najpierw ją odgina a dopiero potem klocki są porządnie dociskane?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...