Skocz do zawartości

[rowery]jak się bezpiecznie zamienić

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym zamienić się z kimś rowerem a on mieszka bardzo daleko i nie wchodzi w grę dojazd więc jak bym mógł bezpiecznie się wiymienić z kims aby nie zostać oszukanym???

Napisano

fotobiker kurier nie ponosi odpowiedzialności za to co zostanie zapakowane do paczki tylko za paczkę, nawet podanie zawartości "rower" = "rower" - ktoś komuś i tak będzie musiał zaufać - że nie dostanie za rowerek NS Bitch rowerku z marketu za 99 pln + kopa jaj :rolleyes:

Napisano

Oboje wystawic aukcje na Allegro, napisac w formach platnosci zamiana rowerow, a w opisie specyfikacje. Jest wtedy umowa kupna/sprzedazy :rolleyes:

Napisano

Dla pewności, żeby nikt niepowołany nie zalicytował, można wystawić aukcję prywatną - wówczas licytować mogą jedynie osoby zaproszone przez sprzedawcę. Przynajmniej kiedyś taka możliwość istniała - chyba, że już zmienili regulamin, bo ostatnio jakoś nie widuję tego typu aukcji i nie przypominam sobie, żebym taką opcję miała dostępną, kiedy niedawno sama wystawiałam przedmioty na sprzedaż. Chociaż może po prostu nie zauważyłam, bo się nie interesowałam.

Alternatywa: udostępnić jako formę zapłaty jedynie płatność Allegro.

Napisano

niestety ale tej opcji juz dawno nie ma, bo wielu sprzedawcow uzywalo tych aukcji jako ogloszen i czesto handlowali poza aukcjami

• Mod Team
Napisano

Mysle mozna zrobić tak ze umowić sie z kurierem znaczy z firmą ze on przywozi tobie bądź jemu rower, na miejscu jest rozpakowywany jezeli jest taka potrzeba i sprawdzasz stan techniczny czy wszystko gra. jak jest ok to podpisujesz papier i dajesz kurierowi swoja przesyłke i sytuacja sie powtarza. jezeli z obu ston bedzie ok to nie ma problemu. w razie jakichś zgrzyów ty nie przyjmuesz przesyłki bo np był to worek kartofli a kurier obciąza adresata opłata za przewoz.

Zgadaj sie z ta druga osoba na taki sposob jak jest uczciwa powinno nie być problemu.

Napisano

ale to przeciez nie zabezpiecza transakcji... jezeli osoba jest uczciwa to bierzesz zwykla przesylke poczta i tyle, kurier niczego nie zmieni :)

Gość R3surrection
Napisano

sprzedajcie sobie oboje na allegro i tyle w czym problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...