Skocz do zawartości

[pompka] Sigma Aero Jet. Bardzo prosze o pomoc :/

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, sluchajcie moze mi ktos podpowiedziec jak pompowac pompka Sigma Aero Jet? Moja pierwsza proba miala miejsce dosc dawno, skonczylo sie to tak:

"Wraz z kupnem roweru dostalem pompke Sigmy na CO2. Straszny szajs. Po przestawieniu wlasnie tej uszczelki na preste/dunlop ktora byla LOL! plastikowa!!!! Odkrecilem zawor presty i docisnalem pompke, powietrze ostro zaczynalo schodzic z kola, odkrecilem wiec na maksa zawor od pompki, szszszszszsz 5 sekund, kolo sflaczale, co2 ni ma i 8km do serwisu (wtedy jeszcze nie mialem tej przejscowki na schrader, kupilem ja w tym samym dniu)"

Z tad moje pytanie JAK mam tym pompowac? Postanowilem dac tej pompce druga szanse, pierwszy raz wogole nie mialem pojecia o rowerze. Dzis sytuacja sie radykalnie zmienila i byc moze kupie do niej drugi naboj CO2. Wiec co mam po kolei robic? Jak przeloze te niby plastikowa uszczelke na preste/dunlop to jest tyle miejsca, ze nic dziwnego ze powietrze nie wchodzi do wentyla :/ Tez tak macie? Dokrecam ten lebek u gory ale to nadal nie powoduje ze sie cos uszczelnia :/ W innych pompkach na CO2 tez tak jest? Wydaje mi sie, ze powinien byc taki pstryczek do uszczelniania jak w pompkach do samochodow, serwisowych, do amortyzotrow. A tu nic

POMOCY! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...