Rumen Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam Mam nadzieję że mi pomożecie. Posiadam amortyzator SrSuntour Duro triple mam dwa pytania odnośnie tego amorka: 1.Jak wiadomo amor jest dwupółką a mi pękła górna półka amora ale nie na pół albo coś w tym stylu, jak są śruby do skręcenia to mi pękła ta obwódka śrubki od rury sterowej daje foto: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f8d80276e1e7aec.html czy mogę z tym jeździć czy raczej trzeba wymienić półkę dodam że nie jeżdżę strasznie hardcorowo. 2. Jak utwardzić ten amortyzator jeśli to możliwe, szukałem już o tym dość sporo ale nie znalazłem, może ktoś z forum zna taką informację i chciałby się nią podzielić . Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 5 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Jak jest nowy to dajesz na gwarancje i masz swiety spokoj, a jak nie, to chyba nowy amor? Daj jeszcze jedno zdjecie z duzo dalszej perspektywy ok? Bo to z bliska jakos do mnie nie przemawia i jest malo ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Daję następne zdjęcia nie są nie wiadomo jakiej jakości nie mam lustrzanki tylko małą cyfrówkę . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aac71f83e3da058a.html obok tego pęknięcia jest położona śrubka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c22bc716a74709b3.html Wracając do tematu jeszcze raz mówię, że niemam zamiaru wariować na rowerze (np. skakać na hopach i tak dalej) jeszcze nie jestem pewien czy to nastąpi w te wakacje ale mam zamiar wymienić ten amor na coś powietrznego więc nie chcę ładować kasy w próżno a gwarancja odpada. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Tzn wiesz generalnie większość amorów nie ma górnej półki i też daje radę, więc myślę że w tym wypadku nie powinno być jakiś problemów bo dalej wszystko trzyma sterówka. A utwardzić możesz ten amor poprzez zmianę sprężyny na twardszą ale nie wiem czy do dwupółki Duro coś się znajdzie, więc zostaje opcja z dodaniem iluś tam zwojów z innej sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 6 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ufff, jesli nie chcesz na nim skakac to faktycznie da rade W takim razie co ty zrobiles ze pekl ci ten amortyzator jesli wogole nei skaczesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumen Napisano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Podejrzewam że ktoś go kiedyś za mocno skręcił na tej obejmie i trzasnął, poza tym tam jest bardzo słabe mocowanie według mnie. Cała półka nie sprawia wrażenia mocnej , mi ona wygląda na ozdobą amora. Dzięki wam za pomoc Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.