Skocz do zawartości

[relacja] Torur de france na zywo po polsku

smjnns123

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, z ciulowato to przesada. Wiem, że nie chodzi o obrażanie go, ale to określenie biedaka lokuje w okolicach Gołoty i Adamka na obecnym etapie kariery, a Sapa - nienawidzę tego komentatorsko-korporacyjnego sloganu, ale tu jest na miejscu - dał z siebie wszystko. A że go wyrolowali koledzy z ucieczki - zdarza się i najlepszym

zazdroszczę :) Chętnie bym pojechał też na Mount Venoux :)... chociaż czy bym wjechał na górę to już insza inszość:-]

Będzie bardzo ostro bym nawet powiedział. Z profilu wynika że już gdzieś od 50 km przed metą zaczyna się non stop pod górę.

A tak by the way to ja nie lubię trudnych górskich etapów które się kończą 20 km zjazdem. Zawsze te wyniki wtedy są jakieś dziwne, a i ryzyko wypadku dużo większe. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie.

Piotr

a serdecznie polecam portal:

http://www.dailypeloton.com

Dużo informacji o wszystkich mozliwych wyścigach, również kobiece wyścigi szosowe. Przyznam szczerze, że opis Giro był naprawdę z jajem i wdziękiem napisany, m.in. nadawano po każdym odcinku zawodnikom przydomki :-), natomiast opis TdF jest trochę słabszy, ale też trzyma poziom.

jak się kończą zjazdem to nie jest jeszcze źle - zjeżdżać też trzeba potrafić, gorzej gdy mają jeszcze kawał wypłaszczenia..

no ale tak czy siak meta na szczycie to jest coś B)

piotrkwiatek jeśli jeździsz cokolwiek na rowerze, a zakładam, że tak... to byś wjechał :D

nawet z tobołami nie stanowi to większego problemu... choć na Ventoux nie byłem :P ale są gorsze górki..

Najlepiej to kupić usługę Eurosport Player, kosztuje chyba 10zł (ja zapłaciłem 4,90€, bo mnie automatycznie przenosi na stronę hiszpańską :x) i przez 30 dni nie musisz się martwić o relację na żywo. Poza tym można oglądać Eurosport w różnych językach. :(

• 2 tygodnie później...

Świetną dyskusję rozpoczął dziś Tomasz Jaroński pytając Krzysztofa Wyrzykowskiego jakoś tak:

-Co byś zabrał na bezludną wyspę? PRzewodnik po Francji?

Padła odpowiedź, że wszystkie wyniki z TDF ;)

potem roztrząsali jakie by to dawało możliwości przeanalizowania tych wszystkich wyników, stworzenia wszelakich możliwych statystyk... itd ;)

No to w klasycznym stylu...

Pozdrawiam panów Tomasza i Krzysztofa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...