endless1 Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Witam Zakupiłem dzisiaj nowy rower i dostałem do niego pompkę Giant Control Mini 4 ale nie wiem jak napompować nią zawór Presta. Wiem, że ona pompuje schradera i presta ale co do tego drugiego nie wiem jak to zrobić bo otwór jest tak szeroki jak tylko na schradera a nie ma żadnej przejściówki
Kubus18 Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Na tej główce w którą wtykasz wentyl powinna być nakrętka. Odkręcasz ją, wyjmujesz "uszczelkę" ze środka i przekładasz na drugą, węższą stronę. Zakręcasz nakrętkę i już pompujesz. tak przynajmniej jest w mojej pompce
Artro Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Lol... Musisz zamienic uszczelke na preste. Tzn odkrecic ten lebek i przestawic uszczelke. Tak mi sie wydaje. Ja wraz z kupnem roweru dostalem pompke Sigmy na CO2. Straszny szajs. Po przestawieniu wlasnie tej uszczelki na preste/dunlop ktora byla LOL! plastikowa!!!! Odkrecilem te zawor presty i docisnalem pompke, powietrze ostro zaczynalo schodzic z kola, odkrecilem wiec na maksa zawor od pompki, szszszszszsz 5 sekund, kolo sflaczale, co2 ni ma i 8km do serwisu (wtedy jeszcze nie mialem tej przejscowki na schrader, kupilem ja w tym samym dniu) Ogolnie zrazilem sie do pompek na co2, ta nie jest na co2 wiec jakby co to mozesz kombinowac do woli Teraz pompuje kola na stacjach benzynowych, tylko O ZGROZO! na prawie kazdej stacji pistolet do pompowania ma uszkodzony manometr!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.