szatek16 Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam. Ostatnio zakupiłem rower z allegro i na początku wydawał się w pełni sprawny.Po pewnym czasie coś było nie tak z przerzutkami więc dzisiaj oddałem go na regulację.Facet który coś tam grzebał, powiedział że przerzutka jest rozwalona i nadaje się do wymiany, ponieważ łańcuch spada z kółka dolnego (gdy sam próbowałem wyregulować przerzutki też to zauważyłem, ale działo się ty tylko wtedy,gdy łańcuch nie był mocno naprężony, i gdy rower stał pod kątem,podczas normalniej jazdy wszystko było OK.I teraz pytanie, czy facet który mnie obsługiwał miał rację co do tej przerzutki i wymiany ? Może da się coś jeszcze zrobić jeżeli jest z nią coś nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Jak łańcuch może spadać z kółka dolnego jak tam jest wózek po obu stronach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatek16 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Tutaj fotka: KLIK Dzieje się tak gdy rower jest pochylony (na stópce). Zresztą facet był jakiś oburzony że przyszedłem bo już chciał do domu uciekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Tak się może dziać jak przerzutka albo hak są krzywe albo jak robisz zbyt duży przekos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.