Skocz do zawartości

[rama] Kross Level A6 a fotelik dla dziecka

petek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do kupna Krossa Level A6. O ile rower ten sprawdzi się w 100% na moich codziennych trasach mam wątpliwości co do montażu fotelika Hamax Siesta na rurze podsiodłowej. Czy można bezpiecznie zamontować na niej fotelik? Słyszałem o "kruchości" sztywnego aluminium i stąd moje obawy. Dziecko waży ok. 20 kg co nie jest małym obciążeniem.

W tej chwili mam ramę CroMo i jest dobrze, ale te ramy są dużo bardziej elastyczne.

Napisano

Z fotelikiem jest inny problem. Do górali montaż jest ciut utrudniony. Ponieważ montujemy go na rurze pod siodłowej odległość od fotelika do tylnego koła będzie mała i w czasie bujania będziesz tarł o koło. Druga rzecz. Prawdopodobnie będziesz musiał pożegnać się ze zmianą przełożeń na przedniej tarczy. Zacisk fotelika i małe odległości wypadnie pewnie na wysokości linki. Foteliki są do 25 kg chyba ale z mojego doświadczenia wynika klops o wadze 20 kg, skutecznie zniechęca do podróży. Dlatego "mój klops" nauczył się jeździć bez kółek bocznych i wszyscy mają frajdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...