bronello Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 witam czy możliwe jest stosowanie kasety 8 rzędowej z łańcuchem 9 rzędowych, chodzi mi o to czy taki zestaw nie będzie przeskakiwał przy mocniejszym naciśnięciu pedałów bo jak wiadomo łańcuchy 9 rzędowe są węższe. Aktualnie moja korba to slx, łańcuch hg53, no i 2 miesięczna kaseta 8 rzędowa hg 50 na której przeskakuje mi nowy łańcuch wiem że może to być spowodowane już startą kasetą ale też biorę pod uwagę możliwość iż to że ta kaseta jest jednak przystosowana do łańcucha 8 rzędowego. co radzicie aha moje manetki są na 8speed, na razie nie mam kasy na ich wymianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Łańcuch powinien działać bez problemu - więc jeśli skacze, to znaczy, że kaseta jest zjechana. Jeśli przeskakuje nieznacznie - zostaw, może się po kilkudziesięciu km dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Musimy też założyć, że masz dobrze wyregulowaną przerzutkę, może wstaw zdjęcie kasety. ps. ile masz zrobione km na tej kasecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 a ja mam trochę inne pytanie czy łańcuch na 9tke jest tak samo szeroki jak łańcuch na 10tke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.