klugiSTG Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Witam Zastanawiam się czy jest tu ktoś ze Starogardu i okolic... ja jestem nowy na forum i jestem z Lubichowa koło Starogardu (jakieś 18km) często zaglądam moim BRASS'em do miasta i jestem ciekaw czy ktoś był by chętny razem pojeździć po mieście... jak już wcześniej napisałem poruszam się GIANT'em BRASS 1 od wczoraj jeżdżącym na hydrulikach
marekL Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Jestem ze Skórcza, choć normalnie siedzę w Gd w roku akademickim, a teraz wyjątkowo w lipcu też, tylko weekendowo wracam do rodzinnego domu Od sierpnia będę, na ile inne zajęcia nie przeszkodzą, śmigał po okolicznych szosach na kolarzówce, pewnie też i przez Lubichowo nieraz, ale raczej na góralu kłopotliwe byłoby abyś się dołączał, choć jak masz trochę kondycje, to zawsze można spróbować na góralu też jeżdżę, ale to bardziej w swoich stronach, w okolicznych lasach ... pozdr Marek
klugiSTG Napisano 14 Lipca 2009 Autor Napisano 14 Lipca 2009 Jak będziesz jeździć gdzieś po lesie to daj znać... ja bardzo chętnie do skórcza podjadę... jak by co to pisz na GG : 4417650 albo pisz lub dzwoń na kome: 502831445
marekL Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Jakby co w tą sobotę będę jechał prawdopodobnie w Osieku, na "tour de Kałębie" jak ja to nazywam.. tzn taki malutki lokalny wyścig, tylko dwie kategorie wiekowe, chyba do 15 lat i powyżej może trasa niezbyt atrakcyjna, ale zawsze jest szansa jakąś nagrodę fajną dostać Start chyba o 15, choć głowy nie daję, ale pewnie w Lubichowie też jakieś plakaty się znajdą odnośnie tej imprezy pod ogólnym hasłem : Na Jagody. Gorzej jeśli będzie padać, to już pewnie sobie daruje... ps, no chyba że masz licencje kolarską, to niestety nie mógłbyś tam startować.
klugiSTG Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 dziś akurat jadę z rodzicami do władysławowa ale tak to bym pewnie pojechał
Pinek92 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Witam Ja również jestem z okolic Starogardu, lecz mój rower to raczej mało się nadaje to jakichkolwiek wyścigów, choć jestem miło zaskoczony że w pobliżu są takie imprezy.
marekL Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 no miło by było jakby się pojawiła większa liczba uczestników, pogoda nawet dopisała, padało godzinę przed wyścigiem, a później już nie dopiero jakiś czas po jego zakończeniu. Szkoda tylko że konkurencja nie była nieco większa, jak np rok temu, no ale może w przyszłych latach coś się nieco poprawi, jak może np. Wy wystartujecie... zobaczymy;)
Pinek92 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Ja to raczej do tego roweru nie mam bo to 9-letni masywny "góral" ;/
marekL Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Ja jeszcze na początku ubiegłego roku jeździłem na chyba 12letnim masywnym góralu Także dla chcącego... A trasa jest banalna pomijając dość spore ilości piachów...no i może w kilku miejscach trzeba troszkę uważać na korzenie... także polecam za rok się pojawić mimo wszystko
Pinek92 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Skoro tak mówisz to na pewno się tam pojawie co prawda, pewnie do tego czasu rowerku nie zmienię ale jak Mówisz że na góralach też się da to chętnie spróbuje, a o innych imprezach w tym roku nie wiadomo?
klugiSTG Napisano 21 Lipca 2009 Autor Napisano 21 Lipca 2009 Jak będziecie coś wiedzieć o imprach to piszcie bo mam chęć w czymś wystartować moim Brass'em PS. Pinek92 skąd jesteś ??
marekL Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 no na jesieni pewnie jakoś w drugiej połowie września będzie jak co roku wyścig w Starogardzie. No a tak poza tym w najbliższej okolicy to już chyba nie bardzo...
Pinek92 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Ten wyścig w Starogardzie to coś większego? P.S Ja mieszkam w Kokoszkowach wiesz gdzie to?
klugiSTG Napisano 21 Lipca 2009 Autor Napisano 21 Lipca 2009 W starogardzie to asfalty raczej a ja wole pola P.S doskonale wiem... nieraz tam terenówką pomarańczową prezejeżdżam
Pinek92 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Mamy tam ładny odcinek drogi rowerowej trochę krótki no ale cóż, ja na razie jeździłem tylko na asfaltach może jutro skocze gdzieś bardziej w naturę ;d;d
marekL Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Ten wyścig w Starogardzie to coś większego? Na pewno coś większego niż to w Osieku, może nie jakieś mega zawody, ale co roku więcej uczestników, no chyba, że wypadnie że będzie się pokrywało z czymś w Trójmieście, to wtedy na pewno będzie gorzej pod tym względem. Ostatnio np zjawiło się kilku ludzi z Bikeworldu i Treka. Choć może i tak część ludzi się skusi, bo nie wiem czy w tym roku też tak będzie ale np w ubiegłym roku można było jakąś tam kasę zgarnąć. A jest to xc, rozgrywane na rundach, dla elity było zdaje się 5 ostatnio, może więcej ? ale nie pamiętam. Trasa o minimalnych przewyższeniach, główną trudność stanowi niezliczona liczba często dość ostrych zakrętów, gdyż wszystko odbywa się na dość ograniczonej przestrzeni parku koło Kocborowa. Poza tym to raczej lightowo. Nie wiem co jeszcze by Cię interesowało na ten temat ?
Pinek92 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Wyczerpująca Odpowiedz wystarczy czekać tylko na datę P.S jestem mało zaawansowany, i jeśli można wiedzieć XC to jakieś konkretne zasady?
xMichalx Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 XC - Cross Country ( "jazda po wsi") lekka jazda terenowa,przełajowa rowerem górskim...w taki sposób można to chyba określić...
Gość dzumka Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 ja jestem z okolic zblewa. jestem nową uczestniczką tego forum i chętnie poszukałabym kogoś z okolic do wspólnych eskapad. tyle, że mnie interesuje bardziej turystyka rowerowa- czyli upajanie się pięknem natury za pomocą idealnego transportu jakim jest rower:)
cybul26 Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam Was bardzo serdecznie Jestem ze Starogardu. Bardzo chętnie bym z kimś się wybrał na jakieś przejażdżki Rowerek to Kross A4. Dzumka bardzo chętnie bym się z Tobą zabrał na jakąś przejażdżkę. Do Zblewa bym dojechał, a dalej to już możemy wspólnie Pokażesz mi te okolice (bywałem tam, ale to raczej asfalt). Moje gadu to 5205826 (pisz nawet, jak niedostępny. Przeważnie siedzę na niewidoku. Zgadamy się Pozdrawiam
marekL Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 Ja ostatnio sporo śmigam po okolicach Stg, ale praktycznie jakoś cały czas tylko na szosie... gdyby ktoś się pisał właśnie na szosę, na jakieś mniej turystyczną a nieco bardziej sportową jazdę to jestem otwarty na propozycje. No i jeszcze zapytam, czy ktoś może przypadkiem nie wybiera się do Kadyn w ten weekend i nie miałby wolnego miejsca w aucie ?
cybul26 Napisano 18 Sierpnia 2009 Napisano 18 Sierpnia 2009 To z szosy przesiądź się na MTB i możemy pośmigać po okolicznych lasach, wioskach Za szosą raczej nie nadążę. Mój avg to coś w okolicach 26-27km/h. Zależy to jeszcze oczywiście od panujących warunków (przez ten wiatr ostatnio w ogóle nie jeżdżę) ;/
Gość dzumka Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 ja niestety jezdze szosa jak musze, wole sciezki lesne:)
klugiSTG Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 Tak generalnie to zapraszam dziś na dożynki do Lubichowa.... może być lipna pogoda ale będzie zabawa... ja oczywiście będę na giancie i będę ćwiczył przy publiczności :)będzie też dwóch innych moich kolegów
cybul26 Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Chętnie bym się wybrał, ale co ja będę tam robił z moim A4 xD Dzumka coś się nie odzywa. Może ktoś innych jest chętny do jazdy? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.