dervan Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Jaką klamkę w wersji ekonomicznej moglibyście polecić? Niestety moja tektro złapała juz spore luzy, więc trzeba wymienić ;/ No a także, jakieś też ekonomiczne klocki, co by jakoś porządnie hamowały, na tył... Czy Author 3CC będą dobre? Bo mam je zna jedno koło za 16 zł, więc cena mi jeszcze pasuje, a to co znalazłem o nich w necie, wyraża się dość pochlebnie... Poza tym, tak BTW się spytam: co tak w sumie jest najważniejsze w tym całym zestawie: klocki, klamka, linki+pancerze, szczęki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dobre klamki w wersji ekonomicznej to np DeOne, robione na wzór klamek Avida FR5. Klocki Authora powinny być w porządku. Na działanie zestawu największy wpływ mają: 1. Sztywne i czyste pancerze + dobre linki; 2. Dobre klocki, które nie tracą mocy hamowania po kilku km i hamują na mokrym 3. Sztywne szczęki na łożyskach z mocnymi sprężynami 4. Dobre klamki, które zapewniają pewny chwyt i nie łapią luzów Wg mnie taka powinna być kolejność, bo nawet XTR z klockami KoolStop'a nie będą dobrze działały na zardzewiałych pancerzach z poszarpanymi linkami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dervan Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Czyli jeśli mam przedpotopowy zestaw, i mało kasy, to najpierw inwestować w to "okablowanie" i klocki, a hamulce i klamki później?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Tak - najpierw sprawne działanie, potem wymiana sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.