Wiewiór Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Cześć, koła używane 3 miesiące w XC i od momentu zakupu nie centrowane ani napinane. Widział ktoś z Was takie coś? Chyba jakaś wada fabryczna, co? wczoraj podczas jazdy kumple zauważył, że tylne koło źle się toczy. Zatrzymujemy się, żeby zobaczyć o co chodzi a tam 1 szprycha jest całkiem luźna. Klucz w dłoń i staramy sie ja dokręcić, ale nie ma żadnego oporu na nyplu, dokręcanie zupełnie nie naprężało szprychy. Kręce dalej aż szprycha wypadła - WTF?? Patrzymy na piastę i... -->
accentinferno Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Jeżeli masz gwarancję to szybko oddawaj i ich opierdziel jeszcze:P Z tym opierdzieleniem to żart, al muszą ci to przyjąć , bo na pewno ni powiedzą,że kamień uderzył, albo coś. Musisz tylko ich przekonać ze nic z kołem nie robiłeś niedozwolonego.
Mod Team bikergonia Napisano 2 Lipca 2009 Mod Team Napisano 2 Lipca 2009 Jeżeli kupiłeś je w sklepie czyli od polskiego dystrybutora a jest jeszcze gwarancja to nie masz problemu - wysyłaj koło do harfy (przez sklep). A czy uzają to za wadę fabryczną to ciężko powiedzieć.
Wiewiór Napisano 2 Lipca 2009 Autor Napisano 2 Lipca 2009 to są koła kumpla, kupione w Chainreactioncycles i musi je wyslac do nich na swoj koszt a to juz 70zł... wlasnie kombinuje czy nie moze tego przyjac Harfa
Mod Team bikergonia Napisano 2 Lipca 2009 Mod Team Napisano 2 Lipca 2009 Może Harfa przyjmie ale na 100% naprawa będzie płatna więc najlepiej (dużo taniej) wysłać to koło do UK.
DominikM Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Jak dla mnie zwykła wada materiałowa - niech odsyła do chainreaction - z mojej praktyki z nimi to wymienią całe koło. Najpierw niech wyślij zdjęcie i opisze sprawę aby przyznali mu numer sprawy.
Mod Team bogus Napisano 3 Lipca 2009 Mod Team Napisano 3 Lipca 2009 Może warto pogadać z Harfą, może przyjmują też koła zza granicy. W końcu ten towar też sprzedają, a gwarancja nie jest na kraj tylko na koła od producenta. Na moje oko to powinieneś dostać bez problemu nowe koło.
Mod Team bikergonia Napisano 3 Lipca 2009 Mod Team Napisano 3 Lipca 2009 Harfa ma wykaz kół (amorów, rowerów.....) ze swojej dystrybucji. Jeżeli towar był kupiony nie w naszym kraju (czyli nie od nich) to za free nic Ci nie dadzą. No chyba że coś się teraz u nich zmieniło.
Wiewiór Napisano 3 Lipca 2009 Autor Napisano 3 Lipca 2009 racja, harfa nie chce tego zrobić. Koła jada do CRC
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.