dimitriii Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam Mam pewien problem: Po przejechaniu niecałych 1000km nowym rowerem zacząłem odczuwać nieprzyjemne bicie na pedałach . Po analizie napędu stwierdziłem, że przyczyną jest luz na kasecie (SRAM PG 950). I pytanie: -Czy obejdzie się bez kupna kasety? jeśli nie, jakie kroki należy podjąć? Pozdrower i proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Na kasecie jest nakrętka kontrująca, którą dokręcamy specialnym kluczem do kaset, być może w tym tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Luz może też być na bębenku. Tylko czy byłoby to aż tak odczuwalne na pedałach? A może problem tkwi w korbie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 jest odczuwalne w pewien specyficzny sposób na pedałach, np gdy nie pedałując jedziemy po nierównościach. Mialem ostatnio podobny przypadek, z racji takiej ze klucz do kasety jest drogi to panowie w intersporcie podkrecili mi kasete na miejscu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie przesadzajmy klucz do kaset a raczej sama koncowka za 8 zł do kupienia czyli nie majatek. Sam czasami odczuwam dziwne drżenie na pedałach ale nie znam przyczyny i nie jest winna kaseta. Luzu na kasecie miałem raz i nic sie nie działo podobnie miałem luz na balcie korby i tez sie nic nie działo. Sadze ze bardziej jest to wina łańcucha i kołeczek w przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimitriii Napisano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dzięki Luzu na korbie raczej nie ma(przynajmniej ręcznie niewyczuwalny). Dokręcę kasetę i sprawdzę pozostałe możliwożci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.