Skocz do zawartości

[uchwyt] Jak zrobic uchyt do bidonu?

Beny727

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pewien problem a mianowicie nie wiem jak zrobić kolejny uchwyt do bidonu ;)

Posiadam tylko jeden ,lecz przydał by mi sie kolejny ,a w ramie mam nawiercone tylko do jednego uchwytu.

Pomocy :)

Napisano

Normalny uchwyt do bidonu spróbuj zamontować za pomocą kilku plastikowych opasek zaciskowych. Nie wiem na ile by to się trzymało, ale zawsze lepsze to niż nic.

• 10 miesięcy temu...
Napisano

mozesz przewiercic rame w miejscu bezpiecznym dla roweru-ramy.Ja osobiscie nie lubie jezdzic z butelkami xd ale robilem takie modyfikacje nie jednej osobie wiec wystarczy nawiercic nie za mocno i wkrecic pozadna srube i gra gitara pozdro ; )

Napisano

mozesz przewiercic rame w miejscu bezpiecznym dla roweru-ramy.Ja osobiscie nie lubie jezdzic z butelkami xd ale robilem takie modyfikacje nie jednej osobie wiec wystarczy nawiercic nie za mocno i wkrecic pozadna srube i gra gitara pozdro ; )

Jeśli zdecydowałby się na wiercenie w ramie, to o wiele lepszym rozwiązaniem byłoby założenie insertów pod śruby do koszyczka. W lepszych warsztatach na pewno mają taki przyrząd.

Napisano

Tylko jak wygląda sprawa wytrzymałości ramy po wywierceniu dwóch takich otworów ? Na pewno się zmienia. Moim zdaniem lepszy jest sposób nie ingerencyjny, czyli opaski albo patent podany w którymś z linka.

Napisano

Ja swego czasu, kiedy posiadałem w pełni zawieszony "rower" z supermarketu używałem tego bajerka:

http://velo.pl/produkty/?m=16&pk=%&id=1382

Nie jest on tani, ale rozwiązuje twój problem. Co jest w nim kłopotliwe to to, że co jakiś czas lepiej sprawdzić, czy nie zgubiłeś bidonu, gdyż lubi "wyskakiwać" na dziurach, a z tyłu nie widzisz co się dzieje. :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...