trumin1 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 witam! idzie mi w najbliższym czasie kupić jakieś tarczówki. O kasę trochę ciężko, więc jakiś super wypasionych nie kupie. O avidzie j3 można sie nawet na forum dużo dowiedzieć, a o grimeca sys 8 jakoś niewiele. na bikeworld jest ich test ale sprzed kilku lat chyba jakiejś starszej wersji i wydaje mi się jakiś mało obiektywny. Może znajdzie sie ktoś kto maił z oboma tymi heblami styczność i podpowie co kupić bo cena bardzo podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja miałem Grimece 12, siła porażająca, ale strasznie problemowy hamulec, troche mi ciekł, w końcu ukręciłem odpowietrznik i leży gdzieś w kącie. Odkąd mam Juicy 3, praktycznie nie robie nic przy rowerze. Jeżeli chodzi o siłe i efektywnośc, to na pewno Grimeca. W końcu co 4 tłoczki to nie 2. Jeżeli o bezobsługowość hampli chodzi, to Juicy bije na głowe Grimece. Ale może mi sie taki model tylko trafił, bo kupiłem uzywke i nie wiem jak go poprzedni właściciel traktował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumin1 Napisano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 No włąśnie ja sobie poczytałem opinie i tak 1 na 5 osób mówiła tak jak ty, a reszta że super, możliwe że zdarzają się sztuki wadliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.