Skocz do zawartości

[napęd] Zestawik do oceny

Mordiz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Aktualnie śmigam na Deore (Manetki , przerzutka T+P , korba , kaseta i łańcuch) zestaw ma ok 4k i jestem średnio zadowolony z tego zestawu. Po mimo regulacji i tak przy obciążeniu biegi same przeskakują. Czasem mam wrażenie że łańcuch to odbija mi się od ziemi : ) Trochę błota ... i no, sami wiecie : ) czas to zmienić i kolekcjonuję taki zestawik :

- Przerzutka T - SRAM x.9

- przerzutka P - Shimano XT

- Manetki - SRAM x.0

- Kaseta - Shimano XT

- Łańcuch - Wippermann Connex

- korba ?? i tu nie wiem ..

może :

http://www.allegro.pl/item665636707_truvat...per_okazja.html ??

do Authora Vision.

Aaa.. a możecie coś powiedzieć o linkach i pancerzach Clark'sa ?

Po mimo regulacji i tak przy obciążeniu biegi same przeskakują.

kup sobie na początku zestaw dobrych linek i pancerz. Gdy jeździłem na najtańszych no-name, to po mimo tego że tylna przerzutka to był XTR, to biegi potrafiły się same zmieniać. Teraz gdy do tego doszły linki i pancerze shimano XTR, jest od razu lepiej i biegi niezależnie od warunków i obciążenia się nie zmieniają same.

Ze swojej strony mogę polecić XTR, lub accent supreme. Na tych jeździłem i było ok, co nie oznacza że np. na clarksach będzie źle (nad tymi się zastanawiałem, ale dostałem w dobrej cenie XTR'a).

kup sobie na początku zestaw dobrych linek i pancerz. Gdy jeździłem na najtańszych no-name, to po mimo tego że tylna przerzutka to był XTR, to biegi potrafiły się same zmieniać. Teraz gdy do tego doszły linki i pancerze shimano XTR, jest od razu lepiej i biegi niezależnie od warunków i obciążenia się nie zmieniają same.

Ze swojej strony mogę polecić XTR, lub accent supreme. Na tych jeździłem i było ok, co nie oznacza że np. na clarksach będzie źle (nad tymi się zastanawiałem, ale dostałem w dobrej cenie XTR'a).

Link już wymieniałem właśnie na accenta, panowie co mi go składali polecali mi je. Fajnie śmigało. Teraz jak przejadę 300 km i tylna Deorka odmawia posłuszeństwa to mnie krew jasna zalewa. Od zeszłego sezonu myślę nad wymiana napędu i właśnie przyszła ta pora : )

Koleś stać cie na manetki x.0 a chcesz kupić korbe za 250zł??? coś nie elo

EDIT: Jak już tak bardzo chcesz taka tania korbe, to bierz slx, w firexie z zintegrowana robi się luz między korba a osia na tym sztywnym łączeniu, naprawić się nie będzie dało.

Firex jest odpowiednikiem LXa prawdopodobnie, dlatego większość zastanawia się czy brać np droższego LXa czy Firexa, który wychodzi nam taniej. W ogóle zaastanawiam się czy LX został zastąpiony SLXem. Czy SLX to lepszy LX a gorszy XT. Trudno powiedzieć nie mniej w nowym katalogu LXa nie ma (Deore, SLX, XT, XTR).

Koleś stać cie na manetki x.0 a chcesz kupić korbe za 250zł??? coś nie elo

manetki kupiłem w bardzo promocyjnej cenie od jednego z forumowiczów : )

zresztą korbę równiez kupiłem od forumowicza. Ostatecznie wybrałem XT.

jak znajde chwile i sklece to wszystko to opiszę swoje wrażenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...