Mordiz Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam. Aktualnie śmigam na Deore (Manetki , przerzutka T+P , korba , kaseta i łańcuch) zestaw ma ok 4k i jestem średnio zadowolony z tego zestawu. Po mimo regulacji i tak przy obciążeniu biegi same przeskakują. Czasem mam wrażenie że łańcuch to odbija mi się od ziemi : ) Trochę błota ... i no, sami wiecie : ) czas to zmienić i kolekcjonuję taki zestawik : - Przerzutka T - SRAM x.9 - przerzutka P - Shimano XT - Manetki - SRAM x.0 - Kaseta - Shimano XT - Łańcuch - Wippermann Connex - korba ?? i tu nie wiem .. może : http://www.allegro.pl/item665636707_truvat...per_okazja.html ?? do Authora Vision. Aaa.. a możecie coś powiedzieć o linkach i pancerzach Clark'sa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Korba SLXa łańcuch Campy Rekord C9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Po mimo regulacji i tak przy obciążeniu biegi same przeskakują. kup sobie na początku zestaw dobrych linek i pancerz. Gdy jeździłem na najtańszych no-name, to po mimo tego że tylna przerzutka to był XTR, to biegi potrafiły się same zmieniać. Teraz gdy do tego doszły linki i pancerze shimano XTR, jest od razu lepiej i biegi niezależnie od warunków i obciążenia się nie zmieniają same. Ze swojej strony mogę polecić XTR, lub accent supreme. Na tych jeździłem i było ok, co nie oznacza że np. na clarksach będzie źle (nad tymi się zastanawiałem, ale dostałem w dobrej cenie XTR'a). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kup sobie na początku zestaw dobrych linek i pancerz. Gdy jeździłem na najtańszych no-name, to po mimo tego że tylna przerzutka to był XTR, to biegi potrafiły się same zmieniać. Teraz gdy do tego doszły linki i pancerze shimano XTR, jest od razu lepiej i biegi niezależnie od warunków i obciążenia się nie zmieniają same. Ze swojej strony mogę polecić XTR, lub accent supreme. Na tych jeździłem i było ok, co nie oznacza że np. na clarksach będzie źle (nad tymi się zastanawiałem, ale dostałem w dobrej cenie XTR'a). Link już wymieniałem właśnie na accenta, panowie co mi go składali polecali mi je. Fajnie śmigało. Teraz jak przejadę 300 km i tylna Deorka odmawia posłuszeństwa to mnie krew jasna zalewa. Od zeszłego sezonu myślę nad wymiana napędu i właśnie przyszła ta pora : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 no to mam dylemat SLX albo Firex ... jakieś porady ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie znam Firexa, ale jeżdżę na SLXie i jestem zadowolony, chciałem kupić XTka ale zabrakło $$$$ więc został SLX. Sztywny, lekki i ładnie się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umil Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Koleś stać cie na manetki x.0 a chcesz kupić korbe za 250zł??? coś nie elo EDIT: Jak już tak bardzo chcesz taka tania korbe, to bierz slx, w firexie z zintegrowana robi się luz między korba a osia na tym sztywnym łączeniu, naprawić się nie będzie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Firex jest odpowiednikiem LXa prawdopodobnie, dlatego większość zastanawia się czy brać np droższego LXa czy Firexa, który wychodzi nam taniej. W ogóle zaastanawiam się czy LX został zastąpiony SLXem. Czy SLX to lepszy LX a gorszy XT. Trudno powiedzieć nie mniej w nowym katalogu LXa nie ma (Deore, SLX, XT, XTR). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umil Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Bo nowy LX jest trekkinogowo-szosowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Faktycznie otworzyłem katalog Shimnao i w trekingowej znajduje się LX na 2009 rok. Nie mniej w katalogu bikeaction LXa nie pokazali. ..ale widzę, że hone wyleciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordiz Napisano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Koleś stać cie na manetki x.0 a chcesz kupić korbe za 250zł??? coś nie elo manetki kupiłem w bardzo promocyjnej cenie od jednego z forumowiczów : ) zresztą korbę równiez kupiłem od forumowicza. Ostatecznie wybrałem XT. jak znajde chwile i sklece to wszystko to opiszę swoje wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.