rbles Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam, Chciałem zakupić tylni amortyzator, tylko mam problem z doborem długości. Kupiłem rower Cannondale V 1000, chyba z '93 roku i był tam włożony amortyzator FOX. Kiedyś się zepsuł i wysłałem do naprawy. Teraz nie mam amorka :-) (niestety przepadł), a że jestem laikiem w tych sprawach to nie wiem w jakim położeniu zmierzyć odległość od dziur na śruby? Tylni wahacz jest ruchomy. W jakiej pozycji dokonuje się pomiaru? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
tobo Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 w tym cannonie długość amora to prawie na pewno 165 mm. ewentualnie niestandartowa dziś długość 155 mm. ponieważ tam jest małe przełożenie i skok zawieszenia to nawet jeśli dasz 165 mm to nie powinno być tragedii.
rbles Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Napisano 30 Czerwca 2009 Pisze się tylny. Dziękuje za poprawienie mnie. P.s. Proponuje jednak iść pojeździć na rowerze zamiast wyszukiwać błędów w internecie! - braknie Ci życia
Schwefel Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 W 1994 montowali tam Foxa Alps o długości 155mm, więc podejrzewam że rok wcześniej było podobnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.