kinsl4yer Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam. http://www.mtbnews.pl/content/view/1293/1/ Nowości od Finish Line. Jako że obecnie używam również ich smaru - Czerwonego (Teflon Plus) i nie podoba mi się on, bo strasznie szybko łapie syf i wskazane jest częste czyszczenie napędu jeśli ktoś lubi cichą pracę. Zastanawiam się (chciałbym wypróbować) teraz nad Ceramic Wet Lube, podobno jest taki świetny, że pasuje do wszyskiego . Mam pytanie, miał ktoś z nim do czynienia ? Na allegro jest już sporo aukcji z tym smarem Z góry dzięki za odpowiedzi
pawel1315 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 O proszę Chyba naczytali się opinii o ich smarach na forach i teraz ulepszają swoje wynalazki Ciekawe jak się sprawują.
arroyo Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Ciekawe, przecież finish line pro gold jest wzbogacany ceramicznie, nawet buteleczki/kolor są takie same. Wygląda jakby tylko dali nową większą nazwę do starego produktu.
n4k5 Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 FL Ceramic Wet Lube to to samo co FL Pro Road, po prostu nowa nazwa.
premier2 Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Jeżeli jest to to samo co Pro Road, to na ciężkie warunki się nie nadaje. Na wszystkie inne będzie bardzo dobry.
kinsl4yer Napisano 1 Lipca 2009 Autor Napisano 1 Lipca 2009 FL Ceramic Wet Lube to to samo co FL Pro Road, po prostu nowa nazwa. Skąd takie info ? Możesz podać jakieś źródło ?
Bizon Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Chyba to nie jest to samo bo na stronie Velo są wszystkie te produkty jest Pro Road ,Ceramic Wax Lube,Ceramic Wax Lube .Czyli ,co wszystkie te same tylko inne nazwy.Eee chyba nie.A co do Pro Road mam ten badziew ,powiem szczerze próbowałem go na suche warunki .To działa jak lep na muchy wszystko z ziemi mam na łańcuchu.Z ciekawości sprawdzę go jeszcze raz.
n4k5 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Na stronie producenta nagle zniknęła wzmianka o "Pro Road", a pojawiły się "Ceramic WET Lube" "Ceramic WAX Lube".
kinsl4yer Napisano 3 Lipca 2009 Autor Napisano 3 Lipca 2009 No mi się np. zdaje, że starych smarów promować nie będą. Nowe muszą się sprzedać To jeszcze nie dowód, że to to samo.
Klosiu Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Czerwony FL szybko lapie syf? Hmm, ja go uzywam glownie dlatego ze syfu nie lapie . Przynajmniej w porownaniu z zielonym. Z 4 ostatnich dni: Przejechane ponad 400 km w suchych warunkach, dwa razy smarowane czerwonym i lancuch swieci sie bez czyszczenia jak psu jajca .
arroyo Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 U mnie czerwony łapał syf w niesamowitym tempie. W tej chwili jestem na pro gold i napęd czyściutki pomimo jazdy w sypkim piachu.
Bizon Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Jeszcze 1lipca na stronie Velo był pro road teraz nagle zniknął.Co do czerwonego FL to rzeczywiście znacznie mniej łapie syf niż zielony tyle ,że znacznie częściej trzeba smarować.
Zidentyfikowany Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 na ile czyszczeń powinno starczyć 120ml Finish Line Cross Country? Albo jeszcze inaczej, bardziej dokładnie, ile ml do jedego smarowania? Pytam się bo ja zawsze "lubie dać więcej żeby było lepiej"
pawel1315 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Mi na jedno smarowanie schodzi 2-3 ml Dozuję strzykawką z apteki
3aran Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Ja mam tego FL Ceramic Wet Lube. W działaniu jest prawie taki sam jak FL CC. Tak samo zbiera syf i wystarcza na tak samo długo.
Arek03170 Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Używam Pro road - wziąłem na spróbowanie bo miał być uniwersalny. W suchych warunkach jest ok starczy może na 150 km. Ale po jednym deszczu trzeba smarować od nowa. Nadaje się raczej tylko na asfalt. Szybko schodzi i jest drozszy od zielonego i czerwonego. Więcej go nie kupie.
Schwefel Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 na ile czyszczeń powinno starczyć 120ml Finish Line Cross Country? Jakbym powiedział do końca żywota bika to bym może przesadził ale na baaardzo długo. Ja mam zielonego FL od dwóch lat i jeszcze dużo go zostało.
pawel1315 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Aby łatwiej było Ci obliczyć na ile starczy powiem tak. Na jedno smarowanie zużywa się 2-4 ml. Zależy jak długo jeździsz, w jakich warunkach i jak często smarujesz napęd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.