Skocz do zawartości

[Licznik] Mactronic Bike Pro BPM-09C - problem z pokazywaniem prędkości

Crunchips91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zaopatrzyłem się dzisiaj w licznik Mactronic Bike Pro BPM-09C i mam pewien problem. Sam komputerek główny działa, ale nie współgra w ogóle z "kołem", czyli nie pokazuje prędkości, trasy itp. Próbowałem różnie ustawiać magnez i ten odbiornik, ale nic z tego. Ktoś wie co to może być?

Napisano

Przed chwilą próbowalem ustawić i zdazyla sie taka sytuacja: ustawiłem magnez na równi z tym elementem na widelcu i nie ruszalem ani troche kołem tylko samym komputerkiem i kabelkami i na wyświetlaczu pokazywały sie różne prędkosci, raz spadało do 0 a raz bylo nawet 30.

Napisano

Szczerze to nic mi innego nie przychodzi mi do głowy oprócz tego ,że coś z kabelkami jest nie tak,albo odległość magnezu od czujnika jest za duża lub też coś nawaliło .Tak jak pisałem jak masz gwarancje nie grzeb po prostu oddaj go jak nie działa.

Napisano

na pewno licznik dobrze siedzi w gniazdzie? Magnes od tego Mactronika jest dość duży, jego odległość nie musi być na 1mm przerwy między czujnikiem.

Mi ten licznik dobrze działa i jestem zadowolony z zakupu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Już sprawa załatwiona;p licznik był niesprawny, wiec wymieniłem go i ten nowy już działa dobrze :P

Mam jednak pytanie:

W instrukcji napisane jest, że aby uzyskać jak najdokładniejszy pomiar to trzeba zmierzyć obwód(a nie korzystac z tabeli). Jako, że mój czujnik znajduje sie jakies 3 cm, pod obręczą to, żeby uzyskać jeszcze dokładniejszy pomiar to powinienem miejsce czujnika uwzględnić jako krawędź koła?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...