Skocz do zawartości

[rower] Co kupić Scott Aspect 45model 2009 czy Unibike flite model2009?

micferrari

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

miałem unibika flita , model 2008, wszystko dzialało bez zarzutu, jeżdziłem w zasadzie głównie po lesie, wszyskie warunki, szutry , błoto itd, rower zaliczył kilka maratonów , polecam, przyzwoity osprzęt , dobre opony, reszta to juz tylko jazda.., było na temat flita juz na forum zresztą, poszukaj w inych postach..pzdr

Napisano

jak podchodzisz do jzdy na rowerze gorskim turystycznie - to proponowałbym Ci scotta.

jezżeli od roweru wymagasz więcej, czli ma Ci on służyć do ostrzejszej jazdy po górach, to weź lepiej unibika

scott w porównaniu do unibika ma tragiczny osprzęt, z koleji unibike w porównaniu do scota bedzie mieć gorszą rame oraz mniejszą wygode jazdy.

scot w niewielkim stopniu też życzy sobie kase za znaczek i metke. unibike jako, ze jest firmą polską nie musi podwyższać ceny rowerów z powodu np importu ich do polski

Napisano

Miałem taki sam problem chodzi mi o zakup roweru w tej cenie. Zdecydowałem się wreszcie na Kross a6 z 2008 roku, przeceniony z 2800 na 2100, osprzęt jest jakby lepszy od tego co podałeś w linkach, oczywiście amortyzator też i to sporo... miałem wątpliwości co do ram, ale duuuużo czytałem na ten temat i nie spotkałem się z żalami na temat ramy a6... więc taka jest moja propozycja, ja jestem bardzo zadowolony...

Ale jeżeli koniecznie chcesz miec tarcze (ja wybrałem model bez, po prostu nie chciałem tarcz) to jest też wersja z tarczami Level A6 XT

http://www.mudserwis.com/kross-level-a6-2008-p-175.html

http://www.mudserwis.com/kross-level-a6-xt-2008-p-384.html

Oczywiście są też modele tegoroczne ale już jakby w tegorocznych cenach. :confused:

Jak nie będą dostępne pod linkami (bo już wyszły) szukaj na allegro lub spytaj googla.

Pzdr.

Napisano
A co sądzicie o tym rowerze http://www.mudserwis.com/kross-level-a6-disc-2009-p-56.html niewiem czy nie zdecyduje się na ten rower chyba że macie jakąś alternatywę w tej cenie ???

Co do tego sprzętu to powiem Ci tylko tyle, że w tym sklepie utargowałem go na 2150, ale nie kupiłem, kupiłem A6 2008 bez dysków, ale może i Tobie się uda coś zjechać z ceny, a uda się na pewno bardzo fajny jest ten sklep.

Powodzenia.

Napisano

Witam

Mam problem gdyż od fachowca usłyszałem że korby ze zwykłym wkładem supporowym i przykręcanymi do nich pedałami to guwno że 100 razy lepsze jest rozwiązanie firmy shimano Hollowtech II hollowtech II mówił też że sam zmienił sobie w swoim rowerze na te korby . Czy moglibyscie polecić mi jakis rower który ma tą technologię i hamulce hydrauliczne czekam na szybkom odpowiedz a cena tego roweru aby wynosiła ok 2300 zł

pozdrawiam micferrari

Napisano

a może jakis rower znalazłem fajny sklep u mnie w miescie co są duże obniżki i są tak dwa kellisy jeden to Kellys Madman i Kellys Imagine mam trudny wybur bo te rowery moge kupić za ok 2300zł tylko nie wiem co wybrać może podrzucicie mi pomysły który wybrać bo niewiem a może macie cos innego w tej cenie z tego typu osprzętem?????czekam na szybką odpowiedz bo chcę kuić ten rower w końcu !!!!!! :)

Napisano

Ja bym bral tylko KROSS'a A6. Pojezdzij az rozwali Ci sie korba i kup nowa na zintegrowanej osi. Takie gadanie jest bez sennsu. Jezeli malo jezdzisz to ta seryjna nie wystarczy Ci :)? Ale bierz A6 tylko z Tora 318!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...