Drozdzu5 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Tutaj znalazłem jakąś wstępną mapkę z zaznaczonymi trasami tego maratonu: http://www.maraton.mpec.tarnow.pl/graphix/trasa.jpg A tu profile do tej trasy: http://www.maraton.mpec.tarnow.pl/index.php?str=trasa Jednak jak napisał org na stronie: "informacja ! w wyniku sytuacji powodziowych, trasa Bike Maratonu- Tarnów zostanie opublikowana z opóźnieniem. Po szczegółowej analizie zniszczeń spowodowanych powodzią oraz po sprawdzeniu w terenie nowych wariantów tras, niezwłocznie umieścimy mapy ." Tak więc może się jeszcze coś zmienić. Póki co, trasa zapowiada się ciekawie.
jonnym Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 noo traska zachecajaca ale tam jest wszystko pozalewane i pewnie duze zmiany zrobia. W tamtych stronach mnie jeszcze nie widzieli wiec pewnie sie pojawie. Jak na razie to jeszcze sie nie uporałem z usterkami po krakowie.
rockrider Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 W Tarnowie tez sie pojawię Mam nadzieje, że przez te 2 tygodnie to obeschnie wszystko
wojtekkrakow Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Ja jeszcze się zastanawiam. W Krakowie mi się bardzo podobało . Jak oceniacie trase? Górzysto, płasko? Lepiej niż w Krakowie? Trudniej, łatwiej?
mushishi Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 W Tarnowie zamelduje się, trochę informacji o edycji w Tarnowie w 2008
Ufoludek Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Witam, Poszukuje transportu z Jeleniej do Tarnowa i z powrotem. Najlepiej byłoby jak by było miejsce dla dwóch osób, może być dla jednej i co ważne może być bez rowerów bo rowery mogą pojechać ze znajomymi. Wrazie by ktoś miał miejsce to proszę o kontakt na priv bądź na gadu 9258000. Dzieki
jonnym Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Widzie ze po krakowie cos nikt nie ma ochoty na Tarnow?CZy ktos sie moze wypowiedziec co do trasy porownujac do np. ostatniego krakowa?
heavy_puchatek Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Tarnów rok temu to było coś pięknego, nie licząc debilnego oznaczenia przy zjeździe na mega Sama trasa technicznie banalna (ale teraz po ostatnich opadach może być zdeczka inaczej), za to kondycyjnie dość niszcząca, interwał, rok temu do tego palące słońce. W porównaniu do Krakowa więcej podjeżdżania, dużo asfaltu, wszędzie szeroko, z tego co pamiętam praktycznie brak jakichś singli (no, parę jakichś krótszych zjazdów), można poszaleć z tym, że ja zapamiętałem bardzo suchy Tarnów z roku 2008 i trzeba brać poprawkę na to, że ja jak jadę to w zasadzie nic nie widzę i mało pamiętam, wcale nie zdziwiłbym się jakby się okazało że trasa jest jakaś zupełnie inna Teraz też się naturalnie wybieram.
banana frog Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Jak to po Krakowie nikt nie ma ochoty na Tarnów? Właśnie ja mam. Wybieram się z kolegą, gdyby ktoś miał dwa wolne miejsca osobowo-rowerowe, z Krakowa właśnie, to jestem chętny. Jeśli nie, może spotkam się z kimś w pociągu? Wojtekkrakow, jedź! Może zobaczymy się w pociągu...
wojtekkrakow Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Teoretycznie chętnie bym pojechał i jest szansa że pojade, ale pewnie to znów wyjdzie na dzień przed. Na krakowski ledwie się skusiłem, ogólnie różne obowiązki na głowie i czasu mało. Wrażenie po Krakowie mam niesamowicie pozytywne, i na pewno będę kontynuował maratony, ale jeszcze nie każdy po kolei. No ale wracając do Tarnowa, robie co mogę, może się uda .
banana frog Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Ja w sumie pewnie zaliczę w tym roku max 4 maratony, więc też nie każdy. Ale Tarnów blisko Krakowa...
Kubus18 Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Kurcze Kraków zrobili w niedzielę, a Tarnów w sobotę Szkoda, bo to tylko trochę ponad godzina drogi od Krakowa. Osobiście nie dam rady.
@lek Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Też wybieram się do Tarnowa Ale chciałem poruszyć inny temat, a mianowicie dojazd na maraton. Na forum BM piszą, że wiadukty na ul. Tuchowskiej są w remoncie. Jak dojechać na lotnisko od strony Katowic?
rockrider Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Słyszałem od kolegi, że w Tarnowie bedzie ciężej niż w Boguszowie-Gorcach Czy to prawda???
ghost007 Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Ja też się wybieram na maraton, do ostatniej chwili się nie mogłem zdecydować czy jedziemy z noclegiem czy bez ale ostatecznie wyjedziemy w środku nocy Był już ktoś na trasie maratonu i może coś więcej o niej napisać? Mam nadzieję, że będzie w całości przejezdna bo butowanie na trasie bardzo źle wpływa na moje osiągi
ew_a_ Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 No i ja też jadę, niestety tylko jako kibic Jak zobaczycie dziewczynę z nogą w gipsie, to będę ja
wojtekkrakow Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Ten gips to chyba nie po krakowskim maratonie?
ew_a_ Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Nie... to podczas treningu. Niestety na ulicy trzeba jeszcze bardziej uważać niż myślałam (kobieta wymusiła pierwszeństwo i bach).
jonnym Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 A mialem jechac ale wolnego nie dostalem.Wojtekkrakow myslalem ze razem pojedziemy a tu lipa...powodzonka
wojtekkrakow Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 A mialem jechac ale wolnego nie dostalem.Wojtekkrakow myslalem ze razem pojedziemy a tu lipa...powodzonka To szykuj się do następnego który będzie w zasięgu , bo nad morze to mi się nie chce jechać. Jeszcze sporo zostało, więc na pewno kilka obskoczymy. Nie... to podczas treningu. Niestety na ulicy trzeba jeszcze bardziej uważać niż myślałam (kobieta wymusiła pierwszeństwo i bach). Życzę szybkiej rehabilitacji i do zobaczenia na trasie maratonu, oby jeszcze w tym roku
ew_a_ Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Dzięki, mam taką nadzieję, że jeszcze w tym roku się pościgam
@lek Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Dzięki, mam taką nadzieję, że jeszcze w tym roku się pościgam Też mam taką nadzieję, bo dziewczyn ogólnie mało startuje W Krakowie w moim sektorze (2) startowała Karolina Kozela i jeszcze jedna zawodniczka Pozdrowionka
Sixer Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 i Sylwia Kapusta Z tego co piszą w necie, trasa ma być dość ciężka, a na mega ok 1250m przewyższeń. Będzie się działo
Beton Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 http://www.gmg.gliwice.pl/01_relacje2008_04.php z tego co tu wyszlo rok temu to 1500m na mega.
rafalek940 Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 mam pyanko wie ktos czy jest duzo blota i jakie radzicie opony zalozyc ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.