wodnik88 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Jako że wakacje już są to nastał czas na wycieczki i rajdy. Stąd temat. Chodzi mi o podzielenie się jakimiś ciekawymi miejscami, które mogłyby się stać celami takich rajdów czy wycieczek. Mogą to być zapomniane budynki, infrastruktura (kolejowa, wodna, przemysłowa), jakieś elementy II wojny światowej. Poprostu coś ciekawego co mamy na pomorzu i dało się zobaczyć "z rowerem". Kto wie może powstanie całkiem ciekawa lista, która będzie bazą do planowania wypadów. Pozdrawiam.
Huhu Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Takich rajdów to było już mnóstwo. Czy GRt, czy GER czy TIR w zasadzie co weekend cos organizują.
wodnik88 Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Napisano 30 Czerwca 2009 Nie chodzi mi organizacje, a jakieś namiary na ciekawostki. Prawda, że strony tir, rmw czy tgr3 orgaznizują rajdy. Czy na stronie rower.com są trasy. Jednak wielu z Nas/Was było gdzieś gdzie widziało zaskakujące czy ciekawe rzeczy. Jakiś kilkuset letni młyn gdzieś w małej dolince pośrodku pól przed Kartuzami. Czy jakiś wysoki stary most/wiadukt kolejowy. Albo jakieś długie rury ciepłownicze biegnące gdzieś po mokradłach, że jedyna droga to jazda nimi.
Kubusiowa Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Zapraszam do Tczewa - Most Lisewski z wieżyczkami - Stary wiatrak - Wieża ciśnień Gorzędziej - mały ładny kościół z widokiem na Wisłę Odcinek Pruszcz Gd - Tczew malownicza trasa ze starym budownictwem, domy podcieniowe. W tygodniu jak jechałam o 20 to cały odcinek drogi jedzie się bez znacznego ruchu na drodze. Popołudniu natężony ruch.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.