Ubotek Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam Posiadam Krossa Levela A6 z 2008 roku. Rower ten posiada jako tylną przerzutkę LX. Ale do rzeczy. Posiadam w miarę dobrego makrokesza <haha> Chce w nim zmienić osprzęt (przerzutki i manetki). I teraz pojawia się pytanie jak go skonfigurować? Moja propozycja. Klamkomanetki - Alivio. P. Przód - Alivio/Deore. P. Tył - Alivio/LX I teraz pojawia się pytanie czy poczuję znaczną różnicę w działaniu pomiędzy działaniem Alivio a LX i pomiędzy LX a XT. Wolnobieg posiadam 7-mio biegowy ale za rok wejdą tu koła z a6 i kaseta. Czy kupić już cały napęd deore i czy wziąć do niego alivio czy LX a do a6 kupić XT. P.S. Mam nadzieje, że mnie zrozumieliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ciezko bedzie. Teraz kupić manetki na 7 jest ciezko a o LX'ie prawie zapomniec mozna, podobnie z alivio...wszystko ma 8 lub 9. Przerzutke to spokojnie mozesz na razie załozyc alivio w działaniu raczej nie bedzie roznicy, eventualnie w wytrzymałosci moga sie pojawic. z pdzodu deore, jest lzejszy jak mozesz to down swing - dłuzej wytrzyma (bez luzów). Manetki to trzeba szukac ale taka konfiguracja bedzia działac dobrze po wyregulowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ja Cię nie zrozumiałem. Chcesz tak ulepszyć makro, żeby działał jak A6? Napisz to jak homo sapiens. Przerzutka przód - alivio Tył - alivio Manetki - Alivio 3x8. Będzie działać z Twoim wolnobiegiem 7b. A w przyszłości nie będzie problemu z przejściem na 8 rzędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.