heniekkrol Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 witam wyregulowałem imbusem 5mm odległość bębna w nowych mx-4, pytanko - do czego służy imbus 2mm umieszczony w korpusie niedaleko tego bębenka ? ( do blokady regulacji ? ) Sciagnąłem manuala, ale nie widzę tam żadnej wzmianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Imbus ten służy do regulacji naprężenia sprężyny. Wkręcenie śrubki skutkuje mocniej odbijajacą klamką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 witam wyregulowałem imbusem 5mm odległość bębna w nowych mx-4, pytanko - do czego służy imbus 2mm umieszczony w korpusie niedaleko tego bębenka ? ( do blokady regulacji ? ) Sciagnąłem manuala, ale nie widzę tam żadnej wzmianki. Dobrze myślisz. ,Żeby ci się śruba regulujaca nieruchomy "klocek" nie obracała pod wpływem drgań. @Andrew Jak może służyć do regulacji sprężyny, jak jest po stronie nieruchomego "klocka"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 sorka, pomyliłem się. Termin "bębenek" nie jest mi znany,... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dzięki, wolałem się upewnić bo rower niby przeserwisowany miał być jak go odbierałem, a ta śrubka była niedokręcona i z przodyu i z tyłu. No ale wybaczmy Czechom oni znają się na piwie, muszą też na rowerach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Akurat na rowerach tez się lepiej od nas znają. I to dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 To był żart. To że są przed nami rowerowo o X lat niepodlega dyskusji. U nas moda na rower rozkręca się stosunkowo od niedawna, tam od lat widuję b.dużo ludzi na szlakach/tr. row. Jestem dosłownie kilka dni po kupnie roweru - u nas reakcja na słowo 29er to najczęsciej "ni ma" ( ciekawostka: polski dystrybutor Marina nie sprowadził ani jednej 29tki na sezon 2009 ) A zupełnie rozwalili mnie chłopaki tekstem "Adam! pan szukla 29era, czyli po naszemu 28 na grubych oponach" i już mi wciskać crossy zaczeli. W Czechach w niemal każdym sklepie mieli coś do zaoferowania. Taki mały OT żeby nie było że sąsiadów nie szanuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.