Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Hayes MX-4 Do czego służy imbus 2mm ?

heniekkrol

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wyregulowałem imbusem 5mm odległość bębna w nowych mx-4, pytanko - do czego służy imbus 2mm umieszczony w korpusie niedaleko tego bębenka ? ( do blokady regulacji ? )

Sciagnąłem manuala, ale nie widzę tam żadnej wzmianki.

Dobrze myślisz. ,Żeby ci się śruba regulujaca nieruchomy "klocek" nie obracała pod wpływem drgań.

@Andrew Jak może służyć do regulacji sprężyny, jak jest po stronie nieruchomego "klocka"?

:D To był żart. To że są przed nami rowerowo o X lat niepodlega dyskusji. U nas moda na rower rozkręca się stosunkowo od niedawna, tam od lat widuję b.dużo ludzi na szlakach/tr. row.

Jestem dosłownie kilka dni po kupnie roweru - u nas reakcja na słowo 29er to najczęsciej "ni ma" ( ciekawostka: polski dystrybutor Marina nie sprowadził ani jednej 29tki na sezon 2009 )

A zupełnie rozwalili mnie chłopaki tekstem "Adam! pan szukla 29era, czyli po naszemu 28 na grubych oponach" i już mi wciskać crossy zaczeli. W Czechach w niemal każdym sklepie mieli coś do zaoferowania. Taki mały OT żeby nie było że sąsiadów nie szanuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...