npoprostu Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Mam taki smar: http://www.fisheroutdoor.co.uk/public/inde...cation/LU8.html. Wiem, że może on być użyty do smarowania sztycy. Do czego jeszcze? Zamierzam przeprowadzić gruntowną konserwację roweru.
qrvich Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Co? Sztycy? Po kiego chcesz smarować sztycę? Żeby się chowała podczas jazdy? To jest smar do łożysk kulkowych - ośki, stery, suport, czy też do gwintów żeby się nie zapiekały...
npoprostu Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Napisano 29 Czerwca 2009 Czyli do piast ujdzie... właśnie o te piasty mi najbardziej chodziło. Co do Twojego pytania: do smarowania amortyzacji sztycy.
Artro Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Ja swoja sztyce posmarowalem Finish linem, bardzo malo i roztarlem to na calej powierzchni ktora wchodzi w rame, ot tylko zeby byla minimalna warstewka. Sztyca wcale nie chowa sie w rame, i jeszcze sie nie zdarzylo zeby sie zapiekla
iras76 Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 zawsze smaruje sztycę smarem a zwłaszcza jak trzeszczy od piachu
pawel1315 Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Tym smarem możesz smarować wszystkie łożyska, które są w piastach, sterach i suporcie. Ogólnie to wszystkie części ruchome, które nie są narażone na działanie otoczenia (piach, kurz, błoto...).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.