Publius Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Ponad 2 lata jeżdże w SPD w komplecie buty SH M075 i pedały PD-520. Zestaw był idealny, po ustawieniu bloków nic mnie nie uwierało, nie bolały kolana, po prostu bajka. W tym sezonie od pierwszej jazdy po jakimś czasie niemiłosiernie drętwieją mi palce u stóp. Do tego stopnia że musze się odpiąć i poruszać nogą, żeby wróciło czucie. Nic w międzyczasie nie zmieniałem, nie odkręcałem bloków, wszystko jest tak jak było wczesniej. Próbowałem cofnąć trochę bloku bliżej środka stopy, ale nic to nie dało. Nie wiem czy to wina źle ustawionych bloków a może innego elementu? Od czego to może być, bo próbowałem już zmieniac bloki i wysokosc siodła i nie wiem co jeszcze moze mieć wpływ. Pomóżcie, bo to odbiera sporo przyjemnosci z jazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 A czy przypadkiem nie urosły ci stopy i buty nie zrobiły się za ciasne? W tym wieku jest to jeszcze całkiem możliwe . Jak długa była przerwa w jeździe pomiędzy sezonami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Najczęstszą przyczyną drętwienia jest zbyt mocno ściśnięta stopa w bucie,czyli za ciasny but jak pisze Ecia lub za mocno ściśnięte rzepy.Czasem może drętwieć z powodu twardej podeszwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Przerwy tyle ile leżał śnieg, może i stopa mi sie zwiększyła ale chyba nie tak gwałtownie Z resztą mam w bucie sporo luzu. Moge swobodnie ruszać palcami, tyle że to nie pomaga. Jak nie odepne się i nie poruszam całą nogą to czucie nie wraca. A z rzepami to już cuda robiłem, rozpinałem, luzowałem i cały czas po pewnym czasie drętwienie się pojawiało. Nawet jazdy bez skarpet próbowałem, ale to samo nadal. Może przestałem tolerować te buty, kształt nie pasuje mi do stopy albo coś? Tyle że to dziwne, bo ani nie są ciasne, ani nie uwierają... Już głupi jestem od tej zagadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 mialem podobny problem na poczatku jazd w spd i moje dretwienie bylo zwiazane ze zbednym napinaniem stopy, skup sie na tym, alby stopa byla stosunkowo luzno, a w gotowosci tylko te czesci ciala, ktore byc musza moze pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.