bronello Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 witam jeżdżę na tym hamulcu mam go na tył, i jak się szybciej rozpędzę to słyszę że mi trze tarcza o klocek, i dodam że ten zacisk mnie irytuje bo za każdym razem gdy mocniej zahamuję to ten zacisk się rozregulowuje po czym znów muszę go ustawiać od nowa bo bardziej tarcza trze i tak w koło macieju... dwie jazdy i regulacja już sam nie wiem czy ten avid to nie wada fabryczna czy co? może jakbym zmienił tarczę to może problem by znikł albo jeśli to ta wada fabryczna zacisku to znów skrzywię tarczę. Stąd moje zapytanie jaką tarczę polecacie do tego zacisku? Słyszałem też taką opinię że ten mój problem może być wywołany lekko skrzywionym mocowaniem zacisku w ramie a wtedy nie ma możliwości wyregulowania hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 (...) Coś masz nie tak, zwłaszcza że ten hamulec można wyregulować także przy krzywym zacisku - m.in. po to są te podkładki przy śrubach Tarcza - właściwie to z jakąkolwiek będzie dobrze, BB7 miałem najpierw z tarczą Avida G2 160mm, potem z XT 180mm, na obu było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Faktycznie coś masz nie tak, nigdy nie miałem problemów z BB7 , ani z ich ustawieniem - mają wiele możliwości regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.