Skocz do zawartości

[kolo + opona] jaki zestaw na wyprawe rowerowa

Czakens

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Moj rower to Wheeler 2900ZX - mam go juz około 7 lat i przyznam szczerze, ze duzo na nim nim przez ten czas nie przejechalem. Szacuje, ze bedzie to około 3000 km. W tym roku postanowiłem wybrac sie na wyprawe rowerowa Kraków-Morawy-Wieden. Zaczaalem juz cwiczyc i myslec o swoim sprzecie...

Z racji tego, ze mój rower ma tyle lat wnioskuje, ze bede musial wymienic w nim koła z oponami, poniewaz obecne moga nie wytrzymac takiej wyprawy i mojej wagi z bagazem (95kg+bagaż na 10 dni (około 30kg)

Poszukuje kól ze szprychami i dobrymi piastami w rozmiarze 26. Hamulce jakie posiadam to V-brake.

Do tego szukam opon - moja trasa to bedzie glownie droga szutrowa.

Jaki rozmiar - szerokosc opony powinienem kupic na taka wyprawe? 2,1 czy 1,9 ?

Prosilbym serdecznie o pomoc w wyborze i doradzeniu co powinienem i dlaczego kupic, poniewaz nie mam zadnego pojecia w tej dziedzinie.

Z gory serdecznie dziekuje!

Pozdrawiam

Łukasz

Budzet jakim dysponuje to cos w granicach rozsadku. Mysle, ze moge wydac na opony 150 zl i 250 zl na kola.

Sam nie wiem czy to duzo czy mało, ale jesli nie ma potrzeby wydawania tak duzej kasy to chetnie kupic cos tanszego :)

Jeszcze raz dziekuje!

Napisano

DominikM:

Dziekuje za porade, ale zerkajac na Twoje inne posty wszedzie polecasz rzeczy na aukcjach od jedengo uzytkownika czyli wnioskuje, ze sprzedajesz to Ty - a wolalbym jakies porady bardziej zyciowe, niz takie z serii to jest dobre, bo mam w sklepie!

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...