Skocz do zawartości

[łańcuch] Jaki łańcuch do korby SLX + kaseta 8?

bronello

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

właśnie kupiłem tą korbę i nie wiem jaki łańcuch wybrać kasetę mam 8kę (hg50) i nie chcę mieć 9ki a wiem że ta korba jest do 9tek, ale wydaje mi się że można to obejść np skaracając łańcuch 9rzędowy lub kupić odrazu 8rzędowy pytanie tylko który? sprawdzałem niektózi producenci dają hg73

Napisano

możaliwe ale IG jest stosowany do grup szosowych i do starych grup górskich a slx jest dość nową grupą więc stąd moje wątpliwości co do kompatybilności bo nie chciałbym, zbyt szybko pościerać tych koronek. Za to Hg jest przeznaczona do nowych gr górskich, to wyczytałem z katalogu rowerowego.

a co byście powiedzieli na 9 rzędowy sram do tego seta?hm

np SRAM PC-951 czy to będzie dobrze współdziałać czy niekoniecznie z slx'em żeby koronki nie padły zbyt szybko w porównaniu chociażby do hg53?

Napisano

Ja mam również korbe SLX`a i miałem łańcuch SRAM`a(aktualnie już jest XTR) i wszystko działało bez problemu. Do tego srama mam jeszcze kasetę i przerzutki i to też jakoś sie zaprzyjaźniło z korbą i łańcuchem ;)

Więc nie powinno byc problemów z pomieszaniem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...