bronello Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 właśnie kupiłem tą korbę i nie wiem jaki łańcuch wybrać kasetę mam 8kę (hg50) i nie chcę mieć 9ki a wiem że ta korba jest do 9tek, ale wydaje mi się że można to obejść np skaracając łańcuch 9rzędowy lub kupić odrazu 8rzędowy pytanie tylko który? sprawdzałem niektózi producenci dają hg73
rzymo Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Na obu łańcuchach (8- i 9-rzędowy) będzie ok.
DominikM Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Jak jeszcze dostaniesz to najlepszy będzie IG90
bronello Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Napisano 26 Czerwca 2009 a jaki model byłby najlepszy z tych 8 rzędowych?
DominikM Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 bronello IG-90 to jest właśnie najlepszy 8 rzędowy łańcuch na rynku.
bronello Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Napisano 26 Czerwca 2009 możaliwe ale IG jest stosowany do grup szosowych i do starych grup górskich a slx jest dość nową grupą więc stąd moje wątpliwości co do kompatybilności bo nie chciałbym, zbyt szybko pościerać tych koronek. Za to Hg jest przeznaczona do nowych gr górskich, to wyczytałem z katalogu rowerowego. a co byście powiedzieli na 9 rzędowy sram do tego seta?hm np SRAM PC-951 czy to będzie dobrze współdziałać czy niekoniecznie z slx'em żeby koronki nie padły zbyt szybko w porównaniu chociażby do hg53?
rockrider Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 Ja mam również korbe SLX`a i miałem łańcuch SRAM`a(aktualnie już jest XTR) i wszystko działało bez problemu. Do tego srama mam jeszcze kasetę i przerzutki i to też jakoś sie zaprzyjaźniło z korbą i łańcuchem Więc nie powinno byc problemów z pomieszaniem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.