Skocz do zawartości

[Posiłki] 300km w jeden dzień

Ombre

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Dzięki, dzięki. Robiłem pętle około 30km jedna.

Co jadłem... batoniki corny z biedronki, makaron w domu, owoce jakieś, to w zasadzie wszystko.

...a 30 km pętle nie nudziły się Tobie za kolejnym już razem ?

Planuje teraz zrobić 3 pętle 73km = 219km. Po drodze mam zaprzyjaźniony jeden sklep i jedną stację gdzie mogę zostawić spokojnie rower i kupić mineralną lup isotonic.

nie łatwiej się wybrać na jakiś rajd/maraton szosowy po prostu?

bufety są (zwykle z bananami, arbuzami, jakimiś ciastkami i oczywiście woda oraz izo), ewentualna pomoc na trasie też, mijamy innych i inni mijają nas.. łatwiej się robi taki dystans

moje spostrzeżenia odnośnie posiłków na takich trasach... (tatry tour 233km i rajd wokół tatr 204km)

najważniejsze, żeby jeść regularnie.. ustalić sobie jakiś reżim żywieniowy, bo konanie z głodu jest najgłupszą rzeczą, jaka nam się może przytafić.. zdarzyło mi się to na wyścigu tatry tour

jadąc na drugi start do nowego targu ustaliłem sobie, że co ok 30-35km będę spożywał batonika corny frutition i banana, pić starałem się też dość często i wyszło to wszystko bardzo dobrze; zużyłem jeszcze jeden żel energetyczny, a na jednym z bufetów zjadłem bułkę.. jedyny problem, jaki się pojawił, to wieczorna wizyta w kiblu.. no ale zjedzenie 9 bananów w przeciągu 8 godzin musiało zaskutkować w jakiś sposób :-P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...