OKO Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Ponieważ moje deorki 525 powoli się "kończą", a z drugiej strony stały się niewystarczające, gdyż kupując je w 2004 roku ważyłem 70kg - teraz 90kg:) Styl jazdy również, zrobił się bardziej ciężki - XC, może lekkie enduro jak zwał tak zwał, w każdym razie śmigam często po górach, no i deorki przestały dawać radę. HAYES STROKER TRIAL i SHIMANO XT - takie padły typy i taki mam dylemat. Co wybrać? Może coś innego? Kasa do wydania to ok.400 na koło. Dzięki za rady. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Juicy 5 lub 7 - zawsze sucho zawsze pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Za ta cenę no to można już kupić Avidy elixiry R Wystarczy dobrze poszukać Ostatnio widziałem za 375 zł za sztukę. Albo można kupić juicy i do tego klocki kool stop'a. Hamulec to żyleta (miałem okazję się przejechać na jeszcze nie dotartym i można było spokojnie OTB zaliczyć) !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 XT!!! Bardzo dobre hamulce,siła większa niż w Juicy, modulacja może nie aż tak dobra,ale uwierz mi że nie będziesz narzekał. Miałem je przez cały kwiecień i maj i naprawdę są godne polecenia. Jak do tego kupisz komplet tarcz xtr 180/160 to jest bardzo fajny hamulec i będziesz mógł śmiało przytyć jeszcze z 20 kg A jeśli zdecydujesz się wyłożyć więcej kasy to polecam Formule i Hope!! Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 ....będziesz mógł śmiało przytyć jeszcze z 20 kg Dzięki ale mi już starczy A jest jakaś różnica pomiędzy XT-ekami 2008, a 2009??? Z wyglądu identyczne a są w sprzedaży oba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Są takie same XT są imho dosyć drogie - 760zł za same hample + tarcze i robi się +900zł. A za taką cenę są w tej chwili na alledrogo Juicy Carbon. Za 600zł masz komplet Juicy 5, kupujesz do nich klocki Kool-Stop, robi się nieco ponad 700zł ale masz naprawdę świetne hamulce, które nie mają problemów typu "gumowa klamka" czy "dziwna modulacja". Za 750zł masz Elixiry R z polską gwarancją(!), które zbierają bdb opinie a do tego są cholernie lekkie - ok. 480g zalany komplet p+t klamka+przewód+zacisk. Także XT to chyba niezbyt dobry wybór co nie oznacza, że są złe - wręcz odwrotnie ale jak widać niezbyt opłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Avidy maja bardzo dobrą modulacje do tego klocki kool-stop a siły ci nie będzie brakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.