OKO Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Witam Ponieważ moje deorki 525 powoli się "kończą", a z drugiej strony stały się niewystarczające, gdyż kupując je w 2004 roku ważyłem 70kg - teraz 90kg:) Styl jazdy również, zrobił się bardziej ciężki - XC, może lekkie enduro jak zwał tak zwał, w każdym razie śmigam często po górach, no i deorki przestały dawać radę. HAYES STROKER TRIAL i SHIMANO XT - takie padły typy i taki mam dylemat. Co wybrać? Może coś innego? Kasa do wydania to ok.400 na koło. Dzięki za rady. Pozdro
DominikM Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Juicy 5 lub 7 - zawsze sucho zawsze pewnie
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 Za ta cenę no to można już kupić Avidy elixiry R Wystarczy dobrze poszukać Ostatnio widziałem za 375 zł za sztukę. Albo można kupić juicy i do tego klocki kool stop'a. Hamulec to żyleta (miałem okazję się przejechać na jeszcze nie dotartym i można było spokojnie OTB zaliczyć) !!!!!
5Zeta Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 XT!!! Bardzo dobre hamulce,siła większa niż w Juicy, modulacja może nie aż tak dobra,ale uwierz mi że nie będziesz narzekał. Miałem je przez cały kwiecień i maj i naprawdę są godne polecenia. Jak do tego kupisz komplet tarcz xtr 180/160 to jest bardzo fajny hamulec i będziesz mógł śmiało przytyć jeszcze z 20 kg A jeśli zdecydujesz się wyłożyć więcej kasy to polecam Formule i Hope!! Pozdrawiam!!
OKO Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Napisano 27 Czerwca 2009 ....będziesz mógł śmiało przytyć jeszcze z 20 kg Dzięki ale mi już starczy A jest jakaś różnica pomiędzy XT-ekami 2008, a 2009??? Z wyglądu identyczne a są w sprzedaży oba
miskov17 Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 Są takie same XT są imho dosyć drogie - 760zł za same hample + tarcze i robi się +900zł. A za taką cenę są w tej chwili na alledrogo Juicy Carbon. Za 600zł masz komplet Juicy 5, kupujesz do nich klocki Kool-Stop, robi się nieco ponad 700zł ale masz naprawdę świetne hamulce, które nie mają problemów typu "gumowa klamka" czy "dziwna modulacja". Za 750zł masz Elixiry R z polską gwarancją(!), które zbierają bdb opinie a do tego są cholernie lekkie - ok. 480g zalany komplet p+t klamka+przewód+zacisk. Także XT to chyba niezbyt dobry wybór co nie oznacza, że są złe - wręcz odwrotnie ale jak widać niezbyt opłacalne.
pawel1315 Napisano 27 Czerwca 2009 Napisano 27 Czerwca 2009 Avidy maja bardzo dobrą modulacje do tego klocki kool-stop a siły ci nie będzie brakować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.