Skocz do zawartości

[amoryzator]przód do roweru Haibike Hai Aggressor RC-skok 100mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym zmienić przedni amorek w moim rowerze .

Możecie mi doradzić jakiś amorek 100mm..:)

Kasa~1000

Moje wymiary:

90kg

190cm wzrostu

Jeżdżę takie mocniejsze XC, a Dart 2 do tego się nie nadaje. Przede wszystkim boli mnie w nim zupełny brak sztywności..po prostu tragedia, chodzi jak szalony tyle, że jeszcze się nie złamał.. ;) (z drugiej strony co się dziwić po 28mm :P ). Dla mojej wagi, jeżeli chodzi o czułość to jest idealny. Dlatego też poszukiwałbym takiego amorka, który był by w miarę sztywny(32mm golenie), a do tego miękki; najchętniej bez blokady skoku; tylko na tarcze,dobrze by było jakby był jeszcze w miarę lekki :D.

Jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy,miał chwilę czasu i znał się na rzeczy to proszę o propozycję.

Napisano

Po długich zastanowieniach wybrałem: MINUTE COMP AIR 2007. Tylko, jeszcze pytanie: Bardzo zmieni mi się geometria po tym amorku(skok skokiem ale może być jeszcze za wysoki amorek), bo jeszcze nie miałem, żadnego amorka oprócz tego Darta 2 100mm, więc się nie znam zbytnio a tym bardziej nie wiem czy to będzie pasowało i czy nie narażę zbytnio główki na pęknięcie? Jeżeli ktoś miał tego Minute Comp Air 2007 to wie jaka wysokość jest tego amorka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...