Skocz do zawartości

[manetki] SRAM X7 Trigger

makss

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy manetka SRAM X7 Trigger i korba FSA MegaExo były by dobre do tego roweru?? http://unibike.pl/expert.html. Za bardzo nie znam się na sprzęcie rowerowym. Proszę o pomoc :)

a jeśli zamotował bym przerzutkę tylnią SRAM X9 to było by kompatybilne?? I czy się opłaca??

Pytanie zasadnicze - ile przejechał ten Expert, że już chcesz ładować w niego kasę, czy się popsuło coś ?

Pytanie pomocnicze - masz tegoroczną wersję tego Unibike-a z tylną przerzutką XT Shadow ?

Bo ja tu widzę chęc wydania kasy bez potrzeby, no powiedzmy, że całe życie jeździsz na SRAM-ie i teraz cięzko przejść na manetki Shimano, to zakup manetek by SRAM jeszcze rozumiem, ale wymieniać XT Shadow (bardzo udany model Shimano) nawet na X-9 to IMHO bezsens, na 99% nie poczujesz róznicy. Chyba, że w grę wchodzi jeszcze długość wózka - masz długi a chcesz średni/krótki i przy okazji zmieniałbyś producenta przerzutki no to można się zastanowić.

Zastanów się (jak radził wojtasin) nad manetkami SRAM ATTACK 3x9 (dopłacać do ROCKET-ów nie ma sensu) - powiedzmy, że to odpowiednik triggerów x-7 tylko z indeksem 2:1 (standard Shimano) i tyle samo kosztują. Oczywiście jak masz XT Shadow na tyle i go zachowasz.

Co do łańcucha - na SRAM-owskich nie jeździłem więc nie wiem, jak chcesz dobry 9-rzędowy to polecam XTR/CN-7701 albo Campagnolo C-9.

PS.

Żeby mi nikt nie zarzucił "fanbojstwa" - sam używam X-7 (manetki i tył) ale to był świadomy wybór juz na etapie kompletowania podzespołów do mojego "składaczka", a nie chęć wymiany dla smej wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...