makss Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Cześć Czy manetka SRAM X7 Trigger i korba FSA MegaExo były by dobre do tego roweru?? http://unibike.pl/expert.html. Za bardzo nie znam się na sprzęcie rowerowym. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Korba OK, ale manetki nie będą kompatybilne z tylną przerzutką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Skoro mowa o manetce i korbie domyslam sie ze manetka lewa a lewa bedzie dobra, niestety do prawej trzeba sramowska przerzutke zamontowac. Przednie bedzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jeśli chcesz triggery srama do przerzutki shimano, to musisz szukać Rocket/Attac (trx chyba nie ma na 9 biegów, ale głowy nie dam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makss Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Korba OK, ale manetki nie będą kompatybilne z tylną przerzutką. a jeśli zamotował bym przerzutkę tylnią SRAM X9 to było by kompatybilne?? I czy się opłaca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Działałoby, ale czy się opłaca to musisz sobie sam odpowiedzieć, bo my siedzimy w twoim portfelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Kompatybilne jak najbardziej by było, opłacalność to kwestia drugorzędna jeśli wolisz manetki Sram - to moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jak tylko masz kasę to się opłaca, po przesiadce na Srama już nigdy nie wrócę do Shi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makss Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A jeśli chodzi o łańcuch SHIMANO HG53 to dobry będzie do korby FSA MegaExo?? Czytałem że ten łańcuch szybko się zrywa. Zastanawiam się nad Sram PC-971?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Cześć Czy manetka SRAM X7 Trigger i korba FSA MegaExo były by dobre do tego roweru?? http://unibike.pl/expert.html. Za bardzo nie znam się na sprzęcie rowerowym. Proszę o pomoc a jeśli zamotował bym przerzutkę tylnią SRAM X9 to było by kompatybilne?? I czy się opłaca?? Pytanie zasadnicze - ile przejechał ten Expert, że już chcesz ładować w niego kasę, czy się popsuło coś ? Pytanie pomocnicze - masz tegoroczną wersję tego Unibike-a z tylną przerzutką XT Shadow ? Bo ja tu widzę chęc wydania kasy bez potrzeby, no powiedzmy, że całe życie jeździsz na SRAM-ie i teraz cięzko przejść na manetki Shimano, to zakup manetek by SRAM jeszcze rozumiem, ale wymieniać XT Shadow (bardzo udany model Shimano) nawet na X-9 to IMHO bezsens, na 99% nie poczujesz róznicy. Chyba, że w grę wchodzi jeszcze długość wózka - masz długi a chcesz średni/krótki i przy okazji zmieniałbyś producenta przerzutki no to można się zastanowić. Zastanów się (jak radził wojtasin) nad manetkami SRAM ATTACK 3x9 (dopłacać do ROCKET-ów nie ma sensu) - powiedzmy, że to odpowiednik triggerów x-7 tylko z indeksem 2:1 (standard Shimano) i tyle samo kosztują. Oczywiście jak masz XT Shadow na tyle i go zachowasz. Co do łańcucha - na SRAM-owskich nie jeździłem więc nie wiem, jak chcesz dobry 9-rzędowy to polecam XTR/CN-7701 albo Campagnolo C-9. PS. Żeby mi nikt nie zarzucił "fanbojstwa" - sam używam X-7 (manetki i tył) ale to był świadomy wybór juz na etapie kompletowania podzespołów do mojego "składaczka", a nie chęć wymiany dla smej wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.