almaster Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Może głupie pytanie...ale czy linka może być tak skrzywiona na najniższej koronce? na 3, czyli najwyzszym blacie jest prosta. Nie umiem linki niestety wyprostować żeby nawet na 1 była prosta (zakładałem parę razy linke do przerzutki i nic).
almaster Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Napisano 25 Czerwca 2009 Czyli może to tak być jak jest na zdjęciu? I w ogóle...mam manetki slx...jak to działa z tym szybkim zmienianiem? Bo dalej muszę wcisnąć parę razy by weszło na najwyższą koronkę, a nie tak jak pisało że kciukiem jedno pociągnięcie i już.
Klosiu Napisano 25 Czerwca 2009 Napisano 25 Czerwca 2009 Oczywiscie ze linka za luzna, nie dziwne ze sa problemy z wrzucaniem. Zejdz z przerzutka na mlynek, odkrec linke, dokrec tak zeby byla lekko napieta (najlepiej naciagnij kombinerkami) i wyreguluj przerzutke, wtedy bedzie ok.
almaster Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Napisano 25 Czerwca 2009 Ale nawet jak poprawie, o co chodzi z systemem manetek slx? W czym są lepsze od zwykłych deorek z roku 2005? Chodzą lżej, fakt, ale czytałem coś o przełączaniu jednym kciukiem przez wszystkie zębatki, czyli że raz "przycisne" i z 1, wrzuci na 3 i na odwrót, a z tyłu 1 na 9 i na odwrót ? od razu?
Patriota Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 z tego co wiem to maks 3 koronki chyba mozna za jednym razem zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.